10 Eylül 2019 09:13

Karayazı'da TİS: Aile içi şiddette mali ve sosyal yardımlar çalışanın eşine ödenecek

Karayazı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, aile içi şiddet tespit edildiği takdirde çalışanın mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri eşine ödenecek.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Karayazı Belediyesinde 40 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. Sözleşmenin en dikkat çekicisi maddesi, aile içi şiddette mali ve sosyal yardımların çalışanın eşine ödenecek olması.

Erzurum Karayazı Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ve DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında 40 çalışanı ilgilendiren TİS imzalandı. İmza törenine Karayazı Belediye Eş Başkanları Melike Göksu ve Burhanettin Şahin, DİSK Bölge Başkanı Ersin Erincik, Genel İş Sendikası Şube Başkanı Necmettin Solhan’ın yanı sıra çalışanlar katıldı.

İmza töreninde konuşan Karayazı Belediyesi Eş Başkanı Melike Göksu, belediyecilik anlayışlarında çalışanların hakkını gözetmenin asıl amaçlarının olduğunu söyledi.

"KARAYAZI BELEDİYESİ ÖRNEK ALINSIN"

DİSK Bölge Temsilcisi Ersin Erincik, TİS'te amacını işçi sınıfının ekonomik ve demokratik haklarını gözetmek olduğunu söyledi. Erincik, "TİS'te belediye eş başkanlarının payı çok büyük oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm belediyelere çağrıda bulunuyoruz, herkes işçi haklarını gözetme noktasında Karayazı Belediyesini örnek alsın” dedi.

EMEKÇİLERİN KAZANIMLARI

Emekçilerin TİS'le elde ettikleri kazanımlar şöyle:

  • Belirlenen enflasyonun 1 puan üzerinde zam
  • Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığı tespit edildiği durumlarda, söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde ettikleri elinden alınarak bunlar çalışanın eşine ödenir
  • 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar ücretli izinli sayılırlar
  • İşveren, mesai saatleri dışında göreve çağırdığı personele araç tahsis etmek zorundadır
  • Belediye, çalışanların talebi halinde hastalanma, cenaze, düğün, taşınma gibi ihtiyaçlarında kurumun araçlarından ücretsiz yararlandırır
  • Çalışanların çocukları için ücretsiz kreş hizmeti sağlanır

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki kamu spotlarına RTÜK’te itiraz var

SONRAKİ HABER

Sinan Karabulut'un ailesi: Olayın üstü kapanmasın diye mücadele ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...