10 Eylül 2019 08:59

Bunlar okul çantası değil, 3 bin 758 tane ‘mezar taşı’

UNICEF çatışmalarda yaşamını yitiren çocuklara dikkat çekmek için topladığı 3 bin 758 okul çantası ile "mezarlık" görüntüsü oluşturdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fotoğrafta gördüğünüz çantalar, çocukların bir yerlerde unuttukları çantalar değil. Onlar çatışmalarda öldürülen çocukları temsil eden mezar taşları.  Dünyanın pek çok yerinde çocukların okula başladığı bu günlerde, UNICEF, çocuk ölümlerine dikkat çekmek için topladığı 3 bin 758 okul çantasından ‘mezarlık’ görüntüsü oluşturdu. UNICEF’in resmi web sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, “Rahatsız edici bu görüntü, her biri çatışmalarda yiten genç yaşamların anlamsız kaybını temsil eden ve bir mezarlığı andıran 3 bin 758 okul çantasını içeriyor” ifadeleri kullanıldı.

Oluşturulan bu görüntüyle dünya liderlerine mesaj vermek istediklerini belirten UNICEF Genel Müdürü Henrietta Fore, “UNICEF sırt çantaları, her zaman çocuklar için umudun bir sembolü olmuştur. İki hafta içinde dünya liderleri, BM Genel Kurulunda Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30. Yıl dönümünü kutlayacak. Bu görüntü, onlara riskleri hatırlatmalıdır” dedi.

"12 BİN ÇOCUK ÖLDÜ YA DA YARALANDI"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği 2019 yıllık raporuna göre, 12 bin çocuk öldü ya da yaralandı. Bu sayının, Birleşmiş Milletlerin bu ağır ihlali izlemeye ve raporlamaya başlamasından bu yana en yüksek sayı olduğu açıklandı ve bu ölüm ve yaralanma sayısının sadece ‘doğrulanmış’ olanlar olduğu, gerçek sayıların çok daha fazla olma ihtimali olduğu belirtildi. Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Güney Sudan, Suriye, Yemen ve daha birçok ülkede devam eden çatışmalarda, çocuklar en ağır savaş bedelini ödüyor. Hava saldırıları, kara mayınları, patlayıcı cihazlar, roket saldırıları, topçu bombardımanı gibi ‘silahların’ yaygın olarak kullanılması, çocuk kayıplarının büyük çoğunluğuna neden oluyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mısırlı Gazeteci Mecdi Şendi: Beni bulamayınca oğlumu gözaltına aldılar

SONRAKİ HABER

Irak’ta aşure merasiminde izdiham: 31 ölü, 100 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...