10 Eylül 2019 06:29

Türk Tabipleri Birliği: Selma Güngör görevine iade edilmeli

TTB’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması gerekçe gösterilerek aile hekimliği sözleşmesi fesih edilen TTB Merkez Konseyi Üyesi Selma Güngör'ün davası görüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Selma Güngör’ün aile hekimliği görevine iadesi için Ankara Valiliğine açtığı dava görüldü. Kararın yazılı olarak bildirilmesine karar verildi. TTB, Güngör’ün görevine iadesini istedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Selma Güngör’ün aile hekimliği sözleşmesi, TTB’nin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklaması gerekçe gösterilerek Ankara Valiliği tarafından iptal edilmiş, fesih işleminin iptali için dava açılmıştı.

Bugün Ankara 3. İdare Mahkemesinde görülen davada, mahkeme heyeti, kararı yazılı bildireceğini açıkladı. Duruşma sonrası mahkeme önünde açıklama yapıldı. KESK, DİSK, TMMOB ve ATO yöneticilerinin de yer aldığı açıklamayı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman okudu. Selma Güngör’ün aile hekimliği sözleşmesinin feshinin iptalini ve Aile Sağlığı Merkezi’ndeki görevine iadesini istediklerini ifade eden Adıyaman, “Demokratik bir hukuk devletinde ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı bir açıklama suç kapsamında değerlendirilemez. Bu içerikte bir açıklamayı ülkenin tabipler birliği yapmışsa buna dava açılarak ve mahkumiyet kararı verilerek yanıt verilemez. Ükeyi yönetenler, yapılan uyarıları ve eleştirileri dinlemek ve gerekli sonuçları çıkarmakla yetinir” diye konuştu. Adıyaman, hekimliğin evrensel değerlerine saldırı niteliğindeki işlemin iptal edilmesini ve Selma Güngör’ün görevine dönemesini beklediklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de patlayıcıya basarak yaşamını yitiren Nupelda ve Ayaz’ın adı caddeye verildi

SONRAKİ HABER

Okullar açıldı, okul servislerinin rant savaşları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...