10 Eylül 2019 06:38

Dersim’de patlayıcıya basarak yaşamını yitiren Nupelda ve Ayaz’ın adı caddeye verildi

Dersim'in Ovacık ilçesi kırsalında arazide bulunan patlayıcıya basıp hayatını kaybeden 2 kardeşin adları kent merkezindeki caddeye verildi.

Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında hayvan otlatırken patlayıcıya basan ve hayatlarını kaybeden 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu (sağda) 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu (solda)

Fotoğraf: DHA

Paylaş

15 Temmuz günü Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyünün Çakılyayla mezrasında hayvan otlatırken patlayıcıya basan çocuklardan 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu ile 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu’nun adları kent merkezindeki caddeye verildi.

Dersim Belediye Meclisi, eylül ayı toplantısında alınan kararla, hayatlarını kaybeden Nupelda ile Ayaz Güloğlu kardeşlerin adları caddeye verildi.

Kent merkezindeki Okullar Caddesi'nin adını, Ayaz ve Nupelde Güloğlu olarak değiştirdiklerini söyleyen Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Ayaz ve Nupelda Güloğlu kardeşler Ovacık ilçemizin Bilgeç köyü yaylasında patlayan bir bombaya kurban gitti. Acıları hala yüreğimizi yakıyor. Bizleri derin üzüntüye boğan Ayaz ve Nupelda Güloğlu kardeşlerin isminin sonsuza kadar yaşaması için bizzat ben belediye meclisimize bu öneriyi getirdim ve Tunceli'nin en işlek caddesi olan Okullar Caddesi'nin isminin Ayaz-Nupelda Güloğlu Caddesi olarak değiştirilmesi için Belediye Meclisimiz oy birliği ile karar aldı. Valinin kararı onaylamasından sonra caddeye Ayaz-Nupelda Güloğlu yazılı tabelayı asacağız” dedi. (Dersim/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesi adalet istiyor: 15 ay geçti, iddianame hazırlanmadı

SONRAKİ HABER

Türk Tabipleri Birliği: Selma Güngör görevine iade edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...