10 Eylül 2019 02:54

Hasta tutuklu dilekçesinden 4 ay sonra hastaneye götürüldü

Van F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan tutuklu Ömer Ertaş, cezaevi idaresine verdiği dilekçeden 4 ay sonra hastaneye götürüldü. Yapılan muayene sonrası ise ilaçları verilmedi.

Van F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan tutuklu Ömer Ertaş (solda)

Paylaş

Geçirdiği bir trafik kazasının ardından henüz tedavi süreci tamamlanmadan 3 yıl önce siyasi nedenlerle tutuklanan Ömer Ertaş, Van F Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Kaza sonrası platin takılan ayağının cezaevinde mikrop kapması nedeniyle yara oluşan Ertaş, hastaneye gitme talebiyle cezaevi idaresine verdiği dilekçelere rağmen hastaneye ancak 4 ay sonra götürüldü.

İLAÇLARI VERİLMEDİ

Uzunca bir süre tedavisi geciktirilen Ertaş’ın ailesine aktardığı bilgilere göre, götürüldüğü hastanede kendisini muayene etmeyen doktor sadece reçete yazdı. Üstelik reçetelendirilen ilaçların birçoğu aradan günler geçmesine rağmen henüz kendisine verilmiş değil.

Ağabeyi Kadir Ertaş, “Kardeşim özellikle kış mevsiminde ayağındaki yaradan çok rahatsız oluyor ve tedavi edilmesi gerekiyor. Uzunca bir uğraş sonucu 4 ay sonra götürüldüğü hastanede ise sadece ilaç yazılarak geri gönderiliyor. Yazılan ilaçların da çoğu zaten kendisine verilmiyor. Kardeşimin durumu iyi değil” diye belirtti.

“NE ADALET NE HUKUK NE DE İNSANLIK KALDI”

Tutukladığında 80 kilo olan kardeşinin 40 kiloya düştüğünü paylaşan Kadir Ertaş, “Kendilerine yemek verilmeyip aç bırakılıyorlar. Bazen sadece kuru bir bulgur pilavı veriliyor. Kardeşim de yaralı olduğu için her yemeği yiyemiyor ve bundan dolayı sürekli aç kalıyor. Kantinde ise sadece bisküvi ve bayat poğaçaların olduğunu, hastalığından dolayı bunları da yiyemediğini ifade etti. Akşama kadar öğle yemeğinde verilen bir kuru ekmek parçası ile idare ediyorlar. Cezaevine giren bir insana yemek bile verilmez mi? Van F ve T Tipi Kapalı cezaevlerinde tutuklulara ayrı bir zulüm yapılıyor. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Bu insanlar zaten tutuklu, bir de üstüne aç bırakılıp tedavi edilmiyorlar. Bunun hiçbir hukuk sisteminde yeri yok. İnsanları açlıkla terbiye etmeye çalışmaları kabul edilebilir değil. Türkiye'de ne adalet ne hukuk ne de insanlık kaldı” diyerek, insan hakları savunucularını cezaevlerindeki bu muamelelere karşı tepkilerini göstermeye çağırdı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Fikret Başkaya hakkında hapis cezası istemi

SONRAKİ HABER

İşten atmalarla gündeme gelen WMF'de işçiler 'pazartesi eylemlerine' destek bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...