11 Eylül 2019 07:48
Son Güncellenme Tarihi: 12 Eylül 2019 14:32

Salı günü gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkanı ve yöneticileri serbest bırakıldı

Salı günü gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve parti üyeleri adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü | Fotoğraf: MA

Paylaş

Salı günü evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi(ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, İstanbul İl Başkanı Pınar Türk ve MYK üyeleri Hüseyin İldan ile Savaş Başak adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre bugün (12 Eylül) Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'nde savcılığa çıkartılan ESP üye ve yöneticileri, savcılık ifadelerinin ardından "adli kontrol" talebiyle Nöbetçi Mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme ESP'lilerin "adli kontrol" hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

GÖZALTILAR ADANA'DA PROTESTO EDİLMİŞTİ

ESP Adana İl Örgütü, gözaltılara ESP Ataşehir ilçe binasına tepki göstermişti. Açıklamaya Eğitim Sen, HDP, Devrimci Parti ve Anadolu Der de destek vermişti. Basın açıklamasını okuyan ESP PM Üyesi Osman Kara, "AKP’nin tek adam rejimine karşı olan ve siyaset yapma hakkını savunan tüm devrimci, demokratik ve yurtsever kamuoyunu tutum almaya ve bu saldırıları birlikte püskürtmeye çağırıyoruz" demişti.

Tümüklü'nün son bir haftada 3 kez göz altına alındığını dile getiren Kara, "Tümüklü şahsında partimizin, kayyum karşıtı mücadelede, Suruç için adalet kampanyasında ve açlık grevi direnişinde ezilenlerin sözünü sokakta söylemeye pratiği hedef alınıyor" ifadelerini kullanmıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri: Hakkımızla aldığımız belediyeleri seçilmişler yönetsin

SONRAKİ HABER

Yazar Fikret Başkaya hakkında hapis cezası istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...