10 Eylül 2019 02:09

Barış Anneleri: Hakkımızla aldığımız belediyeleri seçilmişler yönetsin

Kayyum atamalarına sonuna kadar direneceklerini belirten Barış Anneleri, "Hakkımızla aldığımız belediyeleri onların atanmışı değil bizim seçilmişimizin yönetmesini istiyoruz" dedi.  

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösteren Barış Anneleri, halkı iradelerine sahip çıkmaya çağırdı. Kayyum atamalarına tepki gösteren isimlerden olan Barış Anneleri Meclisi üyesi Cahide Ölmez, Kürtlerin AKP'ye İstanbul başta olmak üzere bir çok kenti kaybettirdiğini, bu nedenle bunun intikamını almak için belediyelere kayyum atandığını söyledi. Ölmez, "İki kezdir kendi emeğimizle, hakkımızla, oyumuzla kazandığımız belediyelerimize kayyum atıyorlar. Biz irademizle seçtiğimiz belediyelerimize sahip çıkacağız. Biz anneler olarak, kadınların ve halkımızın ayağa kalkmasını istiyoruz. Bu belediyelerin kazanılmasında yüz binlerin emeği var. Bu nedenle herkesin emeğine sahip çıkması gerekiyor. Belediyeler bizimdir, emeğimizi, hakkımızı geri alacağız" dedi. 

"TÜRKİYE'DE ADALET VE HUKUK KALMAMIŞTIR"

Kayyum atamalarını kabul etmediklerini söyleyen annelerden Zekiye Kaya, iradelerine yönelik ikinci kez saldırı düzenlendiğini söyledi. 2016'da yapılan kayyum atamalarını da hatırlatan Kaya, "Van Büyükşehir Belediyesi eski eşbaşkanımız Bekir Kaya üç yıldır haksız bir şekilde tutuklu bulunuyor. Yine birçok siyasetçimiz şuan cezaevinde. Türkiye'de adalet ve hukuk kalmamıştır. Bize yapılan bu haksızlığa karşı dünyadaki demokratik kesimler gözünü, kulağını kapatmış, bu adaletsizliği görmezden geliyorlar. Bize hakaret edip, bizim oyumuzu çalanlara hakkımız zehir zıkkım olsun. Düşünün biz, evimizi yaptık, tarlamızı ektik, yemeğimizi yaptık şimdi biri gelip tüm bunlara el koyuyor. Bu kabul edilebilir mi? Belediyelerimize el koyanları kınıyoruz. Kürtlerin iradeleriyle seçtikleri belediyelerini kimse elinden alamaz. Biz bunun için sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu. 

"SEÇTİĞİMİZ İSİMLERİ İSTİYORUZ"

Yıllardır kendilerine yapılan zulüm karşısında sadece haklarına ve iradelerine sahip çıktıklarını belirten Barış Annesi Besiye Akdoğan ise “31 Mart seçimlerinde kendi imkanlarımızla çalıştık ve belediyeyi kazandık. Geçen dönemde bize çok haksızlık yapıldı ama biz yine çalışarak belediyelerimizi kazandık. Bir anne olarak bu hakareti kabul etmiyorum. Allah bu yapılanları kabul etmesin. Yapılan haksızlığa, zulme ve irademizi yok sayılmasının bitmesi için her gün dua ediyoruz. Biz hiç kimsenin malını, mülkünü çalmadık. Çalıştık ve irademizle seçimleri kazandık. Bize yapılan bu zulüm hiçbir şekilde kabul edilecek gibi değil. Hakkımızla aldığımız belediyeleri onların atanmışı değil bizim seçilmişimizin yönetmesini istiyoruz" dedi. (Van/MA)

{{386375}}

ÖNCEKİ HABER

“Anaokulu masrafları üniversite öğrencisinin masraflarına denk”

SONRAKİ HABER

Salı günü gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkanı ve yöneticileri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...