10 Eylül 2019 02:07

“Anaokulu masrafları üniversite öğrencisinin masraflarına denk”

Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye alışverişi yapan veliler, artan fiyatlardan dertli. Velilerden Gülcan Erdem, "Fiyatlar geçen yıla göre çok daha yüksek" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla veliler kırtasiye alışverişi derdine düştü. Geçim derdiyle birlikte kırtasiye alışverişi yapmak zorunda kalan veliler, fiyat pahalılığından dert yandı. Tıklım tıklım olması beklenen kırtasiyelerde hiçbir canlılık yaşanmazken, veliler daha uygun fiyatlı olduğunu düşündükleri alışveriş merkezlerini ve marketleri tercih ediyor. Ellerinde malzeme listesiyle fiyat değerlendiren veliler, fiyatların her geçen yıl daha da artığını, okul malzemelerini almakta zorluk çektiklerini söyledi.

“MASRAF ÇOK”

İlkokula yeni başlayan çocuğu için alışveriş yapan bir veli, fiyat karşılaştırması yaparak, “İlkokul masrafları anaokulu masraflarına oranla daha az olacak. Anaokulu masrafları bir üniversite öğrencisinin masraflarına denk” dedi.

Emekli Hatice Çakır da, emekli maaşıyla geçinmenin zor olduğunu, maddi zorluklara rağmen okuyan iki çocuğu için okul alışverişi yapmak zorunda olduğunu anlattı.

“FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE YÜKSEK”

Veli Gülcan Erdem ise, “Fiyatlar geçen yıla göre çok daha yüksek. Ancak okul masrafları için bütçeyi sağlamak zorundayız. İki çocuğum da ilkokula gidiyor. Geçen yıl 250 TL’lik bir harcama yapmıştık. Bu yıl 350 lirayı aşacağını düşünüyoruz” dedi. (Mersin/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD'li komutanlar ‘güvenli bölge’ için Urfa'ya geldi

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri: Hakkımızla aldığımız belediyeleri seçilmişler yönetsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa