09 Eylül 2019 14:38

Emniyetten "bedelsiz bina" açıklaması: İBB'nin bize borcu var

İBB ile imzalanan protokolle ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü: Protokol ile bir taşınmazın İBB'ye devri gerçekleştirilmiştir. İBB'nin protokole istinaden borcu bulunmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü logosu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM), bedelsiz olarak bina yaptığı iddiasına yalanlama geldi. EGM’den yapılan açıklamada binaların İBB’ye devredilen bir taşınmazın karşılığında yapıldığı ve protokole göre belediyenin borcu bulunduğu belirtildi.

"İBB'NİN VORCU VAR"

EGM, İBB’yle 2012’de yapılan protokolle ilgili haberler hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bugün bazı basın yayın organlarında ‘Ak Parti’li İBB Emniyet Müdürlüğü’ne Çalışmış’ başlıklı haberde yer alan bilgiler çarpıtılarak, önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra ve merkez teşkilatının hizmet binası ihtiyaçlarının sanki ‘bedelsiz’ bir şekilde karşılandığı yönünde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” denildi.

Protokolün bir taşınmazın devri için imzalandığı hatırlatılan açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 07/04/2012 tarihinde imzalanan protokol ile Genel Müdürlüğümüze ait bir taşınmazın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri gerçekleştirilmiştir. Söz konusu protokolle Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı taşınmaz ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

"KALAN BEDELLE TAŞINMAZ İHTİYACI KARŞILANACAK"

İBB’nin 1 il emniyet müdürlüğü, 3 çevik kuvvet, 3 ilçe emniyet müdürlüğü, 1 ilçe emniyet amirliği hizmet binaları ile 335 adet lojman yaptığı, 1 çevik kuvvet, 1 il emniyet müdürlüğü ile 700 lojmanın inşaatının devam ettiği aktarılan açıklama şöyle devam etti:

“Protokol kapsamında sözleşmeye esas kaidelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin halihazırda protokole istinaden borcu bulunmaktadır. Kalan bedel ile Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatının taşınmaz ihtiyaçları karşılanacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM Özel Raportörü Urmila Bhoola: Dünyada 40 milyon insan köleleştirildi

SONRAKİ HABER

İki kardeş serum takan hemşireye saldırdı, serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...