09 Eylül 2019 03:57
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2019 09:29

Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Baro ve kadın örgütlerinden yoğun katılım

Diyarbakır'da eşi tarafından öldürülen Müzeyyen Boylu cinayeti davası baro ve kadın örgütlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Duruşmada baro ve kadın örgütlerinin müdahilik talebi reddedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da 19 Mayıs 2019 tarihinde boşanma aşamasında olduğu eşi Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürülen avukat Müzeyyen Boylu cinayetinin ilk duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada baro ve kadın örgütlerinin müdahillik talebi reddedildi. Bir sonraki duruşma 4 Kasım'da görülecek.

Müzeyyen Boylu'yu çocuklarının gözleri önünde öldüren Mesut Issı, “Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM OLDU

Duruşmaya Müzeyyen Boylu'nun ailesi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları İzleme ve Uygulama Merkezi, İzmir, Adana, Ankara, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Batman, Sinop, Kırklareli ve Mersin Baroları başta olmak üzere çok sayıda ilden avukat katıldı.  Duruşmaya HDP milletvekilleri, İHD, TİHV, Diyarbakır Tabip Odası, Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA), Rosa Kadın Derneği yanı sıra birçok kadın kurumu da takip ediyor.

Sanık Mesut Issı, iddianamedeki ifadesinde Müzeyyen Boylu’nun kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti. Duruşmadaki ifadesinde ise psikolojik sıkıntı yaşadığını iddia eden Issı susma hakkını kullandı.

BARO VE KADIN ÖRGÜTLERİNİN MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada baro ve kadın örgütleri davaya müdahillik talebinde bulundu. Talepler mahkeme tarafından reddedildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müdahillik talebini ise kabul edildi.

Mahkeme heyeti baroların talebini ret gerekçesinde Boylu'nun avukat olduğu için öldürülmediği ve ayrıca suçtan zarar görme koşulunun yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Duruşma 4 Kasım tarihine ertelendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismar "sarkıntılık" sayıldı, öğretmene 23 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Dorian Kasırgası Kanada kıyılarında etkili oldu: Çatılar uçtu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...