09 Eylül 2019 03:12

Cinsel istismar "sarkıntılık" sayıldı, öğretmene 23 yıl hapis cezası verildi

Konya'da bir öğretmenin 9 çocuğa yönelik "çocuğun cinsel istismarı" ile yargılandığı davada savcı elle tacizi "sarkıntılık" saydı. Sanık 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Konya'da 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan matematik öğretmeni Orhan A., 23 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Selçuklu ilçesindeki bir ortaokulda, 2017 yılının mayıs ayında 9 kız öğrenci rehber öğretmenlerine Orhan A.'nın kendilerini öptüğünü ve elle taciz ettiğini anlattı. Okul yönetiminin, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi vermesi üzerine Orhan A. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan Orhan A. hakkında Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunuldu. Bu süreçte Orhan A. emekli edildi. 

DHA'nın haberine göre Orhan A. hakkında hazırlanan iddianamede her bir çocuk için 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Ancak Orhan A., yargılamanın yapıldığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 9'uncu duruşmasında tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanmış olması gerekçesiyle tahliye edildi.

Yargılanmasına tutuksuz devam edilen Orhan A. hakkında 12'nci duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı elle tacizi "sarkıntılık" saydı ve sanığın 5 çocuğa yönelik zincirleme "sarkıntılık" suçunu işlediğini belirterek ayrı ayrı ceza verilmesini, 4 öğrenciye "sarkıntılık" boyutuna ulaşabilecek hareketi bulunmadığı gerekçesiyle beraatini talep etti.

6 Eylül'de görülen karar duruşmadında Orhan A., 4 öğrencisine yönelik aynı suçtan beraat ederken, 5 öğrencisine yönelik "sarkıntılık" suçunun oluştuğu gerekçesiyle 5 kez 4 yıl 8 ay 15 gün olmak üzere toplam 23 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana Altın Koza Film Festivali'nin jürisi belirlendi

SONRAKİ HABER

Müzeyyen Boylu cinayeti davası: Baro ve kadın örgütlerinden yoğun katılım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...