İBB Meclisinde AKP'liler vakıflara sahip çıktı: Size rağmen var olacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı canlı yayımlanıyor. Meclisteki AKP'liler, bazı vakıflarla olan anlaşmaların iptal edilmesini gündeme getirdi.

09 Eylül 2019 03:04
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2019 09:43
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, tatilin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında aylık toplantılara başladı. Canlı yayımlanan toplantıda AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu bazı vakıflarla anlaşmaların iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı gibi algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB’nin bu vakıflara verdiği bir kuruş Türk Lirası yoktur" dedi.  AKP’li Belediye 2’nci başkan vekili Ömer Faruk Kalaycı da, "Vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız? Vakıflarımız her türlü baskıya rağmen varlıklarınız sürdürdüler, bundan sonra da size rağmen devam edecekler" diyerek desteği savundu. AKP'liler ayrıca Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atanan Tayfun Kahraman’ıhedef aldı. İmamoğlu ise, "Kendisini çok iyi tanıyorum, akademisyendir, arkadaşımdır. Kendisine kefilim" dedi. 

AKP'Lİ GÖKSU İSRAF ARAÇLARINI SAVUNDU

Toplantıda AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu konuştu. 

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Göksu konuşmasında “Sayın başkan seçim döneminde 643 yöneticiye 1717 makam aracı verildiğini söyledi. Bunlar mı makam aracı? Makam araçlarını bulamayınca hizmet fazlası dediler. 730 araç toplandı Yenikapı’ya tepki gelince kamyonetleri geri çektiniz. Madem fazlaydı İSKİ’ye 997 aracı neden aldınız? Bizim dönemimizde yapılanın 3 katı fiyata araç kiralanmış” diye iddia etti.  Göksu, hizmet fazlası araç tartışması konusunda ise “Hizmet fazlası araç neye göre belirlenir? Eğer hizmet yapmayacaksanız bütün araçlar fazladır. O zaman bütün araçları teslim edebilirsiniz, sizin hizmet etmek gibi bir amacınız olmadığı ortaya çıktı” dedi.

GÖKSU: SANKİ BAZI VAKIFLARA OLUK OLUK PARA AKTARILDI GİBİ BİR ALGI OPERASYONU YAPIYORSUNUZ

Yerel yönetimlerin sivil toplum örgütleri ile bağını maksimuma çıkartması gerektiğini savunan Göksu, “Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakdi para verildi gibi algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB’nin bu derneklere bu vakıflara bir kuruş Türk Lirası yoktur” diye konuştu.

TAYFUN KAHRAMAN'I VE GEZİ DİRENİŞİNİ HEDEF ALDI 

Göksu konuşmasının son bölümünde ise Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'na atanan Tayfun Kahraman’ı ve Gezi Direnişini hedef aldı: Gezi olaylarında eli kanlı terör örgütlerinin paçavrasının altında gaz mahkemesi ile beraber havaalanı dursun, boğaz köprüsü dursun diyen bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek. Hadi CHP’lilere bir şey demiyorum, İYİ Partililere soruyorum bunu içinize sindirebilecek misiniz?

CHP'Lİ SUBAŞI: BELEDİYEDE 10’A YAKIN GÖKSU SOYADLI ÇALIŞAN VAR

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Tevfik Göksu’nun işten çıkarmalarla ilgili iddialarına “Neden duyuru yapmadınız eleman alırken?” dedi. 
Belediyede işe alımlara ilişkin bir milletvekilinin Metro A.Ş.’de çalışıyor gözükerek ABD’ye eğitim için gittiğini ifade eden Subaşı, “Ne yapacak Metro çalışmasında mı yer alacak? Hayır siyaset bilimi okuyacak. Basında haber oluyor hemen yayın yasağı geliyor, kimse öğrenmesin isteniyor. Bir diğeri İSBAK’ta çalışıyor görünüyor o da ABD’ye gitmiş, ama CV’sinde yazmıyor İSBAK’ta çalıştığı. Çünkü yazarsa işler karışacak. Binali Yıldırım’ın kaç tane akrabası var. Bana söyle diye soruyorsunuz. Belediyede 10’a yakın Göksu soyadlı çalışan var. Bir şey ima etmiyorum, isim benzerliği ise çıkar açıklar” dedi.

CHP'Lİ SUBAŞI: GEZİ OLAYLARI DEĞİL GEZİ DİRENİŞİ

Tayfun Kahraman’ın atanması ile ilgili olarak ise “Demin Gezi olayları dediniz, Gezi direnişi diyeceksiniz. O olay filan değil, Türkiye’nin her tarafında destek bulan direnişti. Tayfun Kahraman orada gösterdiği yeteneğini şimdi burada gösterecek. Kentsel dönüşüm rant kapısı olmayacak. Tayfun Kahraman bunu simgeliyor. Benim için Gezi Parkı tartışılacak bir konu değildir” diye konuştu.

İMAMOĞLU'DAN TAYFUN KAHRAMAN YANITI

Ekrem İmamoğlu da Tayfun Kahraman ile ilgili olarak, “Kendisini çok iyi tanıyorum, akademisyendir, arkadaşımdır. Kendisine kefilim. Sayın Göksu, geçmişte ‘çok iyidir’ dediğiniz insanlar ile ilgili yanıldığınız gibi Kahraman ile ilgili söylediklerini hakkında da yanıldığınızı göreceksiniz” dedi.

İmamoğlu işe alımlar konusunda, “İl başkanlığı, ilçe başkanlığı talimatı ile işe alımlarla adaletten bahsedemezsiniz. Verdiği oya göre bir mahalleye gidiyorsunuz kimsenin işi yok. Ben 18 gün boyunca tek bir kişiyi işe almadım. Hangi vicdanlar yaptığınız alımları insanlara anlatabilirsiniz?” diye konuştu.

AKP'LİLER HORTUMU KESİLEN VAKIFLARA SAHİP ÇIKTI

AKP’li Belediye 2’nci başkan vekili Ömer Faruk Kalaycı da vakıflara belediye tarafından yapılan yardımları ele alarak, “Henüz görevinizin başındayken sizi dostane şekilde uyarmak isteriz. Vakıflar bizim kültürümüzün yüz akıdır. Vakıflarla kavga ederek hiçbir yere varamazsınız. Bu vakıflar AK Parti tarafından kuruldu. Bu vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız? Sizin vermediğiniz desteği bizim insanlarımız hiç şüpheniz olmasın verecekler. Bizim insanlarımızın öğrenci okutma hassasiyeti AKP ile başlamadı sizinle de bitmez. Vakıflarımız her türlü baskıya rağmen varlıklarınız sürdürdüler, bundan sonra da size rağmen devam edecekler. Ne yapmış bu dernek ve vakıflar?” diye konuştu. 

İmamoğlu ise, Kalaycı’ya, “Devletin vakıf protokolünü belirleyecek yüzlerce saygın vakıf vardır. Biz eşit davranacağız, üç beş kuruma bel bağlamayacağız” diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Canada Okulları faaliyetini durdurdu, öğrenciler açıkta kaldı

SONRAKİ HABER

Hong Kong yönetiminden ABD Kongresi'ne "dış müdahale" uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...