09 Eylül 2019 02:23

Canada Okulları faaliyetini durdurdu, öğrenciler açıkta kaldı

Canada Okulları, Kadıköy Moda'daki Lise kampüsünün faaliyetinin durdurduğunu velilere okulların açılmasına bir hafta kala mail yoluyla duyurdu. Okula giden veliler hiçbir yetkiliye ulaşamıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uluslararası eğitim veren Canada okulları, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başlamasına 1 hafta kala Kadıköy Moda'daki Lise kampüsünün faaliyetinin durdurulduğunu duyurdu. Okul gerekçe olarak mal sahibi ile yaşadıkları anlaşmazlığı öne sürdü. 60 bine yakına 1 yıllık kayıt ücreti ödeyen veliler ise duruma tepki gösterdi. 

Canada okulları okulların açılmasına bir hafta kala, velilere mail yoluyla Moda'daki lisede faaliyetin durdurulduğunu duyurdu. Aldıkları mail ile neye uğradıklarını şaşıran veliler okula gitti ancak hiçbir yetkiliyi bulamadı. 1 yıllık kayıt ücreti olan 60 bin liranın iade edilmesi için mail ile talepte bulunan velilere "İade süreci, iptal dilekçe tarihi itibari ile 60 gün sonunda yapılmaktadır. Geçmişten gelen iadeler olduğu için, öncelik geçmişten gelen iadelere verilmektedir" denildi. Kredi çekerek peşin ödeme yaptıklarını belirten ve okulların açılmasına 1 hafta kala çocuklarının açıkta kaldığını belirten veliler ve öğrenciler mağdur.

"ÇOCUKLARIMIZI YAZDIRACAK OKUL BULAMIYORUZ"

Öğrenci velisi Güneş Eren, "Şişli'deki ofislerine geldik görüyorsunuz, kepenk indirmişler. Bizim kayıt yaptırdığımız Moda'daki kampüs, binanın kirası ödenmediği için zaten oradan atılmışlar. Kadıköy İlçe Milli Eğitim'e gittik onlar da zaten 'Bizde dosyalar çok kabarık, biz hiç bir şey yapamayız' dediler. Çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bırakın parayı şu an çocuğumu yazdıracak okul bulamıyorum" dedi.

"OKUL HALA KAYIT ALMAYA DEVAM EDİYOR"

Okulun hala kayıt almaya devam ettiğini ifade eden Eren, "Şimdi Suadiye'de derme çatma bir bina tutmuşlar orayı lise yapacaklarmış orası için kayıt alınıyor. Milli Eğitim de artık bunlara izin vermemeli. Şu an para iade edilse bile okullar açılıyor, kayıt yapacak okul bulamıyoruz" diye konuştu.

Ödemenin ise 2020 Şubat ayında yapılacağını belirten Eren "Parayı iade edeceklerini söylüyorlar ama hiçbir güvence yok, bizim gibi çok mağdur var. Kredi çekerek ödeme yaptık birbirimize kefil olduk ve şimdi bu parayı ödemek zorundayız." ifadelerini kullandı. 

ADANA'DA DA KAYIT ALINDI, İNŞAAT BİTMEDİ

Şahin Göksu "Ben çocuğumu okula yeni başlıyor, Adana'daki okula kayıt yaptırdım. İnşaat devam ediyordu bize okullar açılana kadar inşaatın biteceğini söylediler. Şu an inşaat hala bitmedi ve muhatap kimseyi bulamıyoruz. Adana'daki ofisleri kapalı, İstanbul'a geldim buradaki ofis de kapalı" diye konuştu.

Velilere gönderilen maillerde  yeni öğretim yılına Bağdat Caddesi'ndeki kampüslerinde devam etme kararı alındığı bildirildi. Okul yönetimince velilere gönderilen mailde "Gerekli taşınma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte sizleri kurumumuza davet ederek tüm işleyişimizi ve sürecimizi sizlerle ayrıca paylaşıyor olacağız" denildi.

Canada Okulları Moda Kampüsü’nde ve Ulus kampüsünde öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları için derse girmedikleri ortaya çıkmıştı. Okul yönetimi bu haberleri yalanlamıştı. Canada okullarının İstanbul’un birçok yerinde reklam yapması ise dikkat çekiyor. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

British Airways pilotları greve gitti, uçuşlar iptal edildi

SONRAKİ HABER

İBB Meclisinde AKP'liler vakıflara sahip çıktı: Size rağmen var olacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...