08 Eylül 2019 09:01

Gebze'de işçi ve emekçiler, Evrensel okurlarının etkinliğinde buluştu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde işçi ve emekçiler, Mevlana Mahallesi Evrensel okurlarının gazetemizin 25. yılı kapsamında düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Evrensel gazetesinin 25. yılı dolayısıyla etkinlik düzenledi. Mevlana Mahallesi Evrensel okurlarının çağrısıyla düzenlenen kahvaltıya farklı işyerlerinden işçi ve emekçilerin yanı sıra Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan katıldı.

 

"GAZETEMİZİ YENİ KİŞİLERLE TANIŞTIRMALIYIZ"

Etkinlikte konuşan bir işçi, "Evrensel'i on yıldan fazla zamandır okuyorum aynı zamanda mahallemde dağıtımını da yapıyorum. İşçilerin her zaman başucunda bulunan Evrensel gazetesi, dün olduğu gibi yarın da ancak bizlerin desteğiyle ayakta kalabilir. İşte bu nedenle gazetemizi yeni kişilerle tanıştırmalı, yeni aboneler bulamayız" dedi.

"EVRENSEL HER ZAMAN İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN GERÇEĞİ ÜZERİNDEN HAREKET ETTİ"

Evrensel'in 25 yıldır işçi ve emekçilerin elinde büyüdüğünü ifade eden Arzu Erkan da “25 yıl çeyrek asır eder. Evrensel, her zaman işçi ve emekçilerin gerçeği üzerinden hareket etti. Evrensel’in görevi sadece anlatmak ve aktarmak değil elbette. Evrensel yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren emekçilerin kendi mücadele aracı olarak ortaya çıktı. İşte bu nedenle Evrensel’in sayfalarını açtığınızda, memleketin herhangi bir yerinden herhangi bir fabrikasından bir işçinin yazdığı bir mektuba denk gelirsiniz. Bir kadının yaşadığı soruna ilişkin hissettiklerini, duygularını aktardığı satırlara denk gelirsiniz” dedi.

Evrensel'in olap biteni anlatmakla sınırlı bir gazete olmadığını belirten Erkan, “Bu ülkede işçi ve emekçiler açısından yaşanan tüm olumsuzluklara, antidemokratik uygulamalara karşı emekçilerin bir araya gelmesini de sağlayan bir araç olarak ortaya çıktı. İşçiler, Evrensel aracılığıyla mücadelesini ortaklaştırdı ve birleştirdi” dedi.

Erkan ayrıca Evrensel'in iki defa kapatılmasına ve açılan davalara rağmen inatla yayın hayatına devam ettiğine dikkat çekti.

Erkan’ın konuşmasının ardından Evrensel okurları güncel gelişmeleri tartıştı. (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Üniversite öğrencisi Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıl ceza onandı

SONRAKİ HABER

Bu yeni eğitim öğretim yılı da anadilsiz başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...