07 Eylül 2019 06:19

Didim'de 3 öğretmenin ihraç edilmesi protesto edildi

Eğitim Sen, Didim'de 3 öğretmenin ihraç edilmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Didim Eğitim Sen Şubesi, yargı kararı beklenmeden 3 öğretmenin ihraç edilmesini basın açıklaması ile protesto etti.

Didim Demokrasi Platformu bileşenlerinin de katıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Didim Temsilcilik Başkanı Turgay Elçi, "Yine bu ülkedeki adaletsizliklerden birisi yaşandı. Didim’de 3 yıldır açıkta olan 5 arkadaşımızdan örgütlenme sekreterimiz Gökhan Gök, hukuk sekreterimiz olan Dursun Keleş ve bir önceki dönem mali sekreterimiz olan Mehmet Sarıtaş dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü isteği ve Bakanlık onayı ile mesleklerinden haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde ihraç edildi" dedi.

"Biz bu ihraçların nedenini biliyoruz" diyen Elçi, "Ülkede farklı düşünenlere, kendinden olmayanları yok sayıp, onların işine aşına ekmeğine göz dikenlerden kaynaklıdır. Türkiye’de seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınmasından, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezadan farklı bir şey değildir. Arkadaşlarımızın ihraçlarına konu olan maddeler halihazırda Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor ve 17 Eylül'de duruşma var. Duruşmadan beraat bekliyoruz. Buna rağmen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlık bu süreci beklememiş kendilerini hakim yerine koyarak, arkadaşlarımızı suçlu görmüş ve bir yargıya vararak onlara adaletsizce ihraç etmişlerdir" dedi.

KELEŞ: BU SİYASİ BİR TAVIRDIR

İhraç edilen öğretmenlerden Dursun Keleş ,"15 Temmuz darbe girişinden sonra ülkeyi bu noktaya getiren, kamu emekçilerini haksız, hukuksuz bir şekilde işten atarak, sindirmeye çalışan, KESK’i tamamen diskalifiye etmeye çalışarak saldırılarına devam ediyor. Bunlar siyasi bir saldırıdır. Hak, hukuk kalmadı ama biz buna rağmen hukuka sığınıyoruz. 17 Eylül’de olacak mahkemeyi beklerken, onların mahkemeyi beklemeden bizi ihraç etmeleri tamamen siyasi bir tavır olduğunu gösteriyor" dedi. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki belgeler için Valilik "rutin", avukatlar "kayyum hazırlığı" dedi

SONRAKİ HABER

Kayıt parası ödemedi diye kaydı yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...