07 Eylül 2019 03:13

Stuttgart'ta "ormanlık alanlar yok olmasın" eylemi

Stuttgart'ta binlerce kişi, ormanlık alanların korunması talebiyle eylem yaptı.

Fotoğraf: Ali Çarman/Evrensel

Paylaş

Stuttgart'ta öğrenciler ile yaşam alanı sanuvucuları "Ormanlar ölüyor, yardım edelim" diyerek bir araya geldi. Doğayı koruma dernekleri, Yapı Sendikası, Öğrenci İnsiyatifinin katıldığı eyleme, demokratik kitle örgütleri de destek verdi. Binden fazla kişinin katıldığı eylemde, "Bizlere 'yardım yardım' diye seslenen ormanlara kulak verelim" çağrısı yapıldı. Almanya hükümetinin ormanlarda çalışanların sayısında kısıtlamalara gitmesi de protesto edildi.

Stuttgart tren istasyonu önünde bir araya gelen kitle, burada yapılan kısa bir konuşmanın ardında yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, "Sen, ben hepimizin ormanlara ihtiyacı var", "Bizim ormanlar-bizim havamız-bizim geleceğimiz", "Ormana ses verin" dövizleri taşındı. Ellerde kuru dallar taşıyan kitle, yürüyüş güzergahı boyunca yoğun trafik oluşmasına rağmen alkışlarla desteklendi.

ALMANYA'NIN ORMANLIK ALANLARI TEHLİKE ALTINDA

Yürüyüşün ardından miting alanında yapılan konuşmalarda, ülke genelinde büyük orman hasarının görüldüğü ve ormanlar için tehlike çanlarının çaldığı ifade edilerek bir an müdahale edilmesi gerektiği vurgulandı. Konuşmalarda, Almanya’da en fazla ormanlığa sahip olan Bavyera’dan sonra en fazla ormanlık alana sahip ikinci eyalet olan Baden-Württemberg'deki ormanların üçte birinin tehlike altında olduğu belirtildi. Ormanların korunması için sorumluluların bir an önce adım atması ve alana ilişkin ödeneklerin artırılması gerektiği hatırlatıldı.

IG Bau (İnşaat) Sendikası adına yapılan konuşmada, hükümetin ormanlarda çalışanların sayısında kısıtlamalara gitmesinin de kabul edilemez olduğu belirtildi. Konuşmada, ormancılığın korunması için meslek yerlerinin artırılması gerektiğinin de altı çizildi. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB'in istatistikleri, devlet okullarıyla özel okulların imkan eşitsizliğini gösterdi

SONRAKİ HABER

Kırşehir’de 4 milyon TL’ye alınabilecek temizlik araçları 14 milyon TL'ye kiralanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa