06 Eylül 2019 15:05

İSPARK otoparklarını işgal eden değnekçilere ikinci operasyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK'a ait otoparklarda usulsüz para toplayan değnekçilere ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonda dün gözaltına alınan bir kişi yine gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret ve Anonim Şirketi'ne (İSPARK) ait bazı otoparklarda, mesai saatleri dışında park eden sürücülerden yetkileri olmadığı halde para talep eden değnekçi ve valelere yönelik operasyon bugün de devam etti. Polis otoparkları kontrol ederken Kadıköy'de 1 değnekçi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin dünkü operasyonlar da gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü kontrolünde başlattığı İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret ve Anonim Şirketi'ne (İSPARK) ait bazı otoparkları mesai saatlerinin ardından işgal ederek vatandaşlardan haksız yere otopark ücreti alan "değnekçiler" olarak ifade edilen kişilere yönelik operasyonları bu gece de devam etti. 

OTOPARKLAR KONTROL EDİLDİ

İlçelere bağlı polis ekipleri ile trafik polislerinin de destek verdiği operasyonlar,  Bakırköy, Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve  Şişli'de gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında  İSPARK'a ait otoparklar kontrol edildi. Değnekçilik yaptığından şüphelenilen kişilerin üst araması  yapılarak kimlikleri kontrol edildi. 

KADIKÖY'DE 1 GÖZALTI

Beşiktaş ve Fatih ilçelerinde yapılan kontrollerde herhangi bir değnekçiye rastlanılmazken polis ekipleri, vatandaşları, fiş almadan ücret talep eden kişilere karşı uyardı ve herhangi bir ücret ödememelerini söyledi. Kadıköy Caddebostan'da yapılan operasyonlarında ise değnekçilik yapan 1 kişi, suçüstü gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin dün yapılan operasyonlarda  da gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan değnekçi işlemleri için polis merkezine götürüldü. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Canan Kaftancıoğlu kararına ilk tepkiler: Muhalefet eleştirdi, AKP destek verdi

SONRAKİ HABER

Tunus Cumhurbaşkanı Adayı Hammami’den AB ile ticaret anlaşmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...