06 Eylül 2019 13:08

Didim'de 3 öğretmen, yargı kararı beklenmeden ihraç edildi

Didim’de sendika, demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin düzenlediği miting ve basın açıklamalarına katılan 3 öğretmen, yargı kararı beklenmeden ihraç edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aydın Didim’de demokrasi platformunu oluşturan sendika, demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin düzenlediği miting ve basın açıklamalarına katıldıkları için haklarında dava açılan ve Ekim 2016 tarihinde görevden uzaklaştırılan öğretmenler Dursun Keleş, Gökhan Gök ve Mehmet Sarıtaş, Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla görevden alındı.

Bugün öğretmenlere ulaşan ve Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş tarafından gönderilen ihraç kararında, "Maarif Müfettişleri tarafından hakkınızda yapılan soruşturma sonucunda düzenlenen I 7.01.2019 tarihli ve 04-04 sayılı soruşturma raporunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağıladığınız: PKK/KCK Terör Örgütü üyesi olduğunuz; terör örgütleri ile iltisak, irtibat, aidiyetiniz olduğu hususlarının sübuta ermesi nedeniyle; Milli Eğitim Bakanlığının 22.08.2019 tarihli ve 73860670-20-E.l 5174004 sayılı onayı ile kamu görevinden çıkarılmanıza karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Görevden uzaklaştırıldıktan 3 yıl sonra ihraç edilen öğretmenlerin yargılandığı davanın karar duruşması 17 Eylül günü Didim adliyesinde görülecek.

Bakanlığın mahkeme kararını beklemeden, öğretmenleri “terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütleri ile iltisaklı ve irtibatlı olmak" gerekçesiyle ihraç etmesi, mahkemeyi etkileme çabası olarak değerlendirildi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mem û Zîn 5 yıl aradan sonra yeniden sahneleniyor

SONRAKİ HABER

Hayat ile şiirin arası açılınca susmamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...