06 Eylül 2019 12:42

İZELMAN işçilerinden ağaçlandırma kampanyası

İZELMAN işçileri İzmir'de yanan ormanları yeniden yeşillendirmek için kampanya başlattı: İstersek Kaz Dağları’nı da, Cerattepe’yi de, Munzur’u da, Hasankeyf’i de kurtarabiliriz.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler örgütlü oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN şirketi ile İzmir'de yanan ormanları yeniden yeşillendirmek için kampanya başlattı. Kampanya öncesi İZELMAN şirket binasında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Genel İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral, "Tek derdi kâr sağlamak olan sermaye, tek derdi rant olan iktidarlar, uluslararası tekeller kârlarını arttırmak ve sermayelerini büyütmek uğruna, dünyanın çeşitli yerlerinde insanlara ve doğaya verilecek zararları hiçe saymaktadırlar. Yüksek kâr hırsıyla hareket eden bu şirketler, doğayı hiçe sayan hükümetler arkalarında ne tür bir enkaz ve felaket bıraktıkları konusunda en ufak bir endişe duymamaktadırlar" dedi.

"RANTA İNAT ORMANLARI YENİDEN YEŞİLLENDİRECEĞİZ"

İzmir'de, 6 bin 500 hektarlık orman alanının yandığını hatırlatan Saral, siyasi iktidarın orman yangınlarına karşı önlemlerini arttırması ve bu alana daha fazla bütçe ayırması gerektiğini söyledi. Saral, "Genel İş 1 ve 3 No’lu şubeler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN ile birlikte gözünü rant bürümüşlere inat orman alanlarımızı yeniden yeşillendireceğiz. Onlar karını arttırıp doğaya zarar verirken bizler aşımızdan arttırıp doğaya vereceğiz. Yine bu fidan kampanyamız sadece ormanlarımız için değil, aynı zamanda uzun süredir yürütülmeye çalışılan altın madenciliği faaliyetlerine, doğaya, insana, hayvana verilen her türlü zararlara da karşıdır. İstersek Kaz Dağları’nı da, Cerattepe’yi de, Munzur’u da, Hasankeyf’i de kurtarabiliriz. İstersek İzmir’in dağlarında, ormanlarında yeniden çiçekler açtırırız" diye konuştu.

"DOĞA VE DEMOKRASİ SALDIRI ALTINDA"

Daha sonra söz alan İZELMAN AŞ. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, doğaya ve demokrasiye çok ciddi saldırıların yapıldığı dönemde başlattıkları kampanyanın önemli olduğunu dile getirdi. Orman yangınlarıyla ilgili eğitimin önemine vurgu yapan Ersen, "İnsanları bilinçlendirmek lazım. Sadece ağaç dikerek bu meseleye çözüm bulamayız" dedi. Ersen, başlatılan kampanya ile hem fidan dikimine hem de Büyükşehir Belediyesinin kampanyasına destek olacaklarını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ali Deniz Uzatmaz anısına kurulacak kütüphane için Aydın Çubukçu’dan mesaj

SONRAKİ HABER

Antepli veliler: İşçinin aldığı maaş 2 bin lira, okul masrafı 1500 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...