Ali Deniz Uzatmaz anısına kurulacak kütüphane için Aydın Çubukçu’dan mesaj

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz anısına yapılacak kütüphane kampanyası için Aydın Çubukçu’dan çağrı geldi.

06 Eylül 2019 12:20
Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden Emek Gençliği Antep İl Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz adına kurulacak kütüphane için başlatılan kampanya için 68 Gençlik Hareketi önderlerinden Aydın Çubukçu video mesaj yayınladı.

“Ali Denizler okusun diye bir kitap da senden” şiarıyla yapılan kampanya için kısa bir çağrı videosu yayınlayan Çubukçu, kütüphane fikrini duyduğunda çok heyecanlandığını söyledi.

“Ali Deniz adına bir kütüphane açmak hem bilginin halka gitmesi hem bizlerin aydınlanmasını sağlayacak bir hazine yaratmak demek” ifadelerini kullanan Çubukçu, Ali Deniz’in adını taşıdığı için kütüphanenin resmi kütüphanelerden farklı olmak zorunda olduğunu belirterek, “Orada tartışmalar yapılır, bilgi paylaşılır, yeni kitaplar okunur. Bilgi kitaplarda kaldığında nasıl işlevsizse insanların kafasında kaldığında da yararsız ve işlevsizdir. Bilgi ancak eyleme dökülünce yararlı ve işlevlidir. Ali Deniz Kütüphanesi bunun için önemlidir” dedi.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ HALK ZİNCİRİNİN BİR HALKASIDIR”

Çubukçu, Ankara Katliamında kaybettiğimiz yüzlerce insanın yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anıldığını ve anılarının yaşatıldığını belirterek “Bu anmalar kütüphaneler, toplantılar, etkinlikler bir zincir halinde birbirine bağlandığında büyük bir mücadele gücü açığa çıkacaktır. Ali Deniz kütüphanesi, o büyük ve güçlü halk zincirinin bir halkası olacaktır. Ali Deniz’in adını taşıyan bir kütüphane bunu hak etmiştir” dedi.

Mücadelenin çeşitli biçimler kazandığını kaydeden Çubukçu, “Bir kütüphane kurmak, inanın bana çok büyük bir devrimci eylemdir. Bundan dolayı düşünen, bunu faaliyete geçiren arkadaşlarımızı ve hepinizi candan kutluyorum” dedi. (Antep/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta okul alışverişi yapan veli: Ucuz çanta bulmak için onlarca pazar gezdim

SONRAKİ HABER

İZELMAN işçilerinden ağaçlandırma kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...