06 Eylül 2019 10:21

Diyarbakır Barosundan Müzeyyen Boylu davasına çağrı

Diyarbakır'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu'nun davası öncesi Diyarbakır Barosu açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi 19 Mayıs’ta boşanma davası sürerken eşi tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen Diyarbakır Barosu avukatlarından Müzeyyen Boylu’nun davası ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır Barosunda düzenlenen açıklamayı Hatice Demir okudu.

Hiçbir kadın cinayetinin tekil veya münferit bir olay olmadığını belirten Demir, “Bu cinayetler silsilesinin tamamı birbirini besliyor. Türkiye’de kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğu boşanmak ve ayrılmak isteyen kadınlara karşı, kocaları-partnerleri veya eski kocaları tarafından işlenmektedir. Kadına boşanma ve yeni bir hayat kurma hakkı verilmemektedir” dedi.

Türkiye’de devlet politikasının ne pahasına olursa olsun ‘kutsal ailenin bekası’nı sürdürmeye yönelik olduğunu söyleyen Demir , “Devletin bu önceliği kadınları maruz kaldıkları şiddet karşısında korumasız ve saldırıya açık hale getirmektedir. Türkiye İstanbul Sözleşmesi ile şiddete sıfır tolerans verdi. Ancak yargı makamları bu sözleşmeye rağmen halen kadın cinayeti davalarında şiddeti meşrulaştıran argümanları kabul ederek indirim yoluna gitmektedir” diye konuştu.

9 Eylül Pazartesi saat 09.30’da görülecek duruşmada savcılığın failin cezalandırılmasını istediğini belirten Demir, “Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Türkiye’nin birçok kentinden bu davayı takip eden kadın hakları savunucuları ile birlikte bu davanın ve kadınlara yönelik şiddet ve cinayet davalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Güney Afrika'da kadınlar parlamentoya yürüdü: Kadına şiddeti durdurun!

SONRAKİ HABER

Karlov suikastı davasında tahliye talepleri reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...