06 Eylül 2019 07:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Her kuruşun hesabı verilecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorunda olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerindeki iptal kararının ardından Ekrem İmamoğlu’nun AKP’li rakibi Binali Yıldırım’a karşı oy farkının 13 binden 806 bine çıktığını hatırlatarak, “Bu milletin adalet temelli vicdanı var. Demir yolunda giden iki ray gibidir vicdan ve adalet” dedi. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorunda olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde partisinin başkanlıklarını kazandığı ilçe belediyelerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’ın Çine ilçesine gitti. Kılıçdaroğlu, yeni siyaset anlayışını CHP belediyelerinde iki temel kural üzerine inşa ettiklerini anlattı ve “Birincisi seçildiği andan itibaren hiçbir ayrım yapmayacak. Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet verecekler. İkinci temel kuralımız, para harcar, yatırım yaparlar ama harcadıkları para şahsi paraları değildir. Milletin parasıdır. O zaman harcanan her kuruşun hesabını millete vermek zorundalar” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Seçimleri kazanmamız kolay olmadı, her türlü baskıya rağmen kazandık. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazandı. İptal ettiler. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Bu milletin bir vicdanı var, adalet temelli vicdanı var. İptal mi ettin? 13 bin oyu çıkardı 806 bin oya. Vicdan ve adalet önemli kavramlardır. Beraberdir. Demir yolunda giden iki ray gibidir vicdan ve adalet. Kapalı kapılar ardından adaletsizlik yaptılar, açık meydanlarda ve sandıkta vatandaşlar onun hesabını sordu. Bu milletin adalet anlayışına güveniyoruz. Bu kardeşiniz, çiftçinin, esnafın, asgari ücretlinin, emeklinin derdini anlatacak. Ben anlattıkça onlar bana saldırıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Söylemeye devam edeceğim, onun mücadelesini vereceğim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik Fonu’nda krizin tablosu: Patronlar hortumu işçi fonuna bağlamış

SONRAKİ HABER

Mimarlar ile esnaftan Ankara Ulus için ortak çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...