06 Eylül 2019 07:39

Asgari ücret vergi dışı kalmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ücretlerin enflasyon karşısında eridiğini belirterek, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seçim bölgesi olan Niğde’de vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, art arda gelen zamların dar gelirlilerin belini iyice büktüğünü ifade etti.

Gürer, “2 bin 20 lira olan asgari ücretin eylülden itibaren bir üst vergi dilimi olan yüzde 20’ye girmesi ile emekçilerin gelirinde daha da daralma olacak. Bu durum açlık sınırı altında yaşayan emekçileri daha da mağdur edecek. Ekonomik kriz ile geniş tanımlı işsizin 9 milyona dayandığı ülkemizde, çalışanlar bile ciddi anlamda geçim sıkıntısı içine düşmüş durumdalar. Eğitim, kira, ulaşım giderlerinin yanında; elektrik, doğal gaz, akaryakıt zamları her kesimi etkiledi. Çay ve simit hesabı ile geçinmek bile hayal oldu” dedi.

Esnaf, çiftçi, işçi, işsiz, emekli, memur ve belirli gelir gruplarının alım gücünün iyice daraldığını ifade eden Gürer, “Her kesimde artan sorunların yanında emekçi kesim, bir önceki yıl aldığı gelirin dahi altında kalan bir alım gücü ile yaşıyor. Ücretler enflasyon karşısında eridi, bitti. Bu durumda yapılması gereken şey asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıdır. Asgari ücret üzerinde ücret alanlar içinde asgari ücret tutarı kısım vergiden muaf kılınmalıdır. Böylece kısmi de olsa bir iyileşme sağlanacaktır” diye konuştu.

Gürer, asgari ücret tutarının vergi dışı bırakılmasının yanında, emekli maaşlarında da iyileştirme yapılması ve intibak yasa teklifinin de yeni dönemde ele alınıp emekliler arasındaki adaletsizliğin sonlandırılması gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: IŞİD’li İlhami Balı ile MİT görüştü mü?

SONRAKİ HABER

Aydın Umurlu'da JES çukuruna düşen kadın beyin travması geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...