06 Eylül 2019 06:58

Türk Metal Marmara Bölge'de de toplusözleşme taslağını açıkladı

Türk Metal Sendikası, Marmara Bölgesi için düzenlenen toplantıda MESS Grup TİS taslağını temsilcilerine açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Metal Sendikası, Marmara Bölgesi için düzenlenen toplantıda 2019-2021 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taslağını temsilcilerine açıkladı. Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal burada yaptığı konuşmada, "Masada 1 kuruşumuzu dahi bırakmayacağız. Mücadelemizi vereceğiz. Fabrikalar bizim ekmek teknemiz ama evimizin bacasını da tüttürmek istiyoruz" dedi.

Kocaeli Çayırova'da bulunan Ramada Plaza'da gerçekleşen toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal'ın salona girişi coşkuyla karşılandı. 2019-2021 MESS Grup TİS sürecinin öncesini ve sonrasını anlatan videonun da izletildiği toplantıda "Türk Metal nerede biz oradayız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız" ve "Dik dur eğilme emekçiler seninle" sloganları atıldı.

"DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ"

Taslak açıklamasını 4 ayrı bölgede yaptıklarını söyleyen Erdal, "Bu taslak üyelerimizin taslağı, bütün veriler üyelerimizin taleplerine dayanıyor. Biz sadece sizin taleplerinizi bilimsel ve hayatın gerçekliği ile harmanladık" dedi. "Biz zafere eminiz, sizin de desteğiniz ile kazanacağız" diyen Erdal, "Sonuna kadar mücadele edeceğinizden zerre kadar şüphemiz yok. Alanda ne kadar dik durursanız sözleşmede yazan rakam o kadar yüksek olur. Bizi zor bir süreç bekliyor, ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Üyemizin nabzını iyi tutacağız, masada 1 kuruşumuzu dahi bırakmayacağız. Mücadelemizi vereceğiz, fabrikalar bizim ekmek teknemiz ama evimizin bacasını tüttürmek istiyoruz. Zafer direnen işçinin olacak, direne direne kazanacağız" dedi.

Yapılan anketlerden bahseden Erdal, "Anketlerde gördük, evet ücret beklentisi var ama iş güvencesi ücret zammı beklentisinin hemen ardından geliyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında iş güvencesi talebi çarpıcı bir şekilde göze çarpıyor" diye konuştu. 112 bin metal işçisini temsil ettiklerini hatırlatan Erdal, "İyileştirmenin ardından bütün arkadaşlar için birinci altıncı ayda yüzde 20 zam istiyoruz. Sosyal haklarda kurban bayramı parasını yüzde 60 oranında istedik. Diğer sosyal haklarımızda ise yüzde 30 zam istedik. Bu sosyal zamların gelire katkısı 2,31. Hepsinin toplamıyla istediğimiz ortalama zam oranı yüzde 26,28. Hepimize hayırlı olsun" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullar açılırken Eğitim Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına uyarılar

SONRAKİ HABER

"Susamam" adlı şarkıda yer alan Ozbi ve Kamufle Evrensel'e konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...