06 Eylül 2019 05:56

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in portresi Kadıköy duvarlarında

İklim değişikliğine dikkat çekmek için "okul boykotu" hareketine öncülük eden 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in portresi Kadıköy'de bir apartmanın duvarına işlendi.

Fotoğraf: Kadıköy Belediyesi

Paylaş

İklim krizine dikkat çekmek için "okul boykotu" hareketine öncülük eden ve Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in portresi "MURAL Festivali" kapsamında Kadıköy'de bir apartmanın duvarına çizildi.

Thunberg'in portresini Göztepe’deki Mustafa Mazharbey Sokak'ta bulunan binanın duvarına Portekizli mural sanatçıları Mr. Dheo ve Pariz One resmetti. Binanın fotoğrafı "Fridays for Future" hareketinin Türkiye hesabından "Kadıköy sokaklarından Greta Thunberg ve tüm iklim aktivistlerine selam var" mesajıyla paylaşıldı.

İklim değişikliğine dikkat çekmek için bir gün okula gitmeme eylemi düzenleyen Greta Thunberg’e dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den yaşıtları da destek vermişti. Thunberg, ABD’de düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne gitmek için uçak kullanmayı reddetmiş ve karbon emisyonlarına dikkat çekerek çevre dostu yelkenliyle Atlas Okyanusu'nu 2 haftada geçerek New York’a ulaşmıştı.

"KALDIRIM SERÇESİ" MODA MERDİVENLERİNDE

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği, 6 yabancı ve 1 yerli sanatçının katıldığı "MURAL Festivali" kapsamında yapılan çalışmalardan bir tanesi de Gülriz Sururi'nin resmi oldu. Fransa’dan Zag & Anje, Moda Caddesi’nde bulunan merdivenlere usta oyuncu Gülriz Sururi’yi resmetti. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden sanatçı Gülriz Sururi, Fransız sanatçı Edith Piaf’ın yaşamının anlatıldığı ‘Kaldırım Serçesi’ adlı müzikalde başrol oynamıştı.

MURALLARIN ÇİZİMİ DEVAM EDİYOR

Caferağa, Rasimpaşa, Göztepe, Koşuyolu mahallelerinde farklı sanatçıların çalışmalarıyla renklenen festival 14 Eylül’e kadar sürecek. Festival kapsamında bugüne kadar Endonezya’dan WD (Wild Drawing) Rasimpaşa, Kırkahvesi Sokak'ta bulunan duvara ayçiçekleri koklayan kız çocuğunu; Türkiye’den Axel Mengü, Koşuyolu Caddesi’nde fil avcılığı ile mücadele mesajı ile ‘uzaylılar tarafından kaçırılan fil’ resmini; Fransa’dan Zag & Anje, Moda merdivenlerine usta oyuncu Gülriz Sururi’nin portresini; Portekiz’den Mr. Dheo & Pariz One Greta Thunderberg’in portresini çizdi.

İspanya’dan Carlos Callizo’nun Hasırcıbaşı Caddesinde; Ukrayna’dan Sasha Korban’ın Caferağa Cem sokakta, Kolombiya’dan Vertigo Graffiti’nin Halis Kurtça Kültür Merkezinde yaptığı çizimler ise sürüyor.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılardan Susamam'a destek: Yalnızca bir şarkı değil bir manifesto!

SONRAKİ HABER

Okullar açılırken Eğitim Sen'den Milli Eğitim Bakanlığına uyarılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...