06 Eylül 2019 03:22

Ordu Çevre Derneği: Perşembe ve Mesudiye için yetkililer bir an önce harekete geçsin

Ordu Çevre Derneği, Perşembe'deki çöp yangını ve Mesudiye'deki balık ölümleri ile ilgili yöneticileri ve yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Perşembe’de eski çöp alanında çıkan yangın ve Mesudiye’deki balık ölümleri hakkında yöneticileri ve yetkilileri sorumlu tutan bir açıklama yaptı.

ORÇEV yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, yetkililerin olay olunca bile ortaya zor çıktıkları vurgulanarak “Mesudiye’de su projesi kapsamında yaylaya zarar veriliyor. Dere kurutuluyor ve koruma altındaki kırmızı alabalıkların ölümüne neden olunuyor. Projenin yanlışlığı ortada. Verilen zararla ilgili soruşturma ve kovuşturma yapılmalı. Bu açıklamamız suç duyurusu olarak değerlendirilmelidir” denildi.

"YANGIN SEYREDİLİYOR"

Perşembe’de eski çöp alanında çıkan yangına da değinilen açıklamada “Perşembe’den görülen ve Perşembe manzaralı eski çöp alanında bir haftadır dumanlar yükseliyor ama Perşembe Belediyesi, Kaymakamı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinden bir adım yok. Özellikle Perşembe yöneticileri çöp yangınını seyrediyorlar. Bu kadar sorumsuzluk olamaz. Hem sağlık hem de yangın tehlikesi açısından birinci gün önlem alınması gerekirken günlerce müdahalenin yapılmaması düşündürücü. Ayrıca bu çöplerin buradan taşınması gerekirken hiçbir çalışma yapılmamaktadır. Bu konuda da yöneticiler hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmalı” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Brezilya hükümeti Amazon yangınları nedeniyle protesto edildi

SONRAKİ HABER

Gül'den Yargı Reformu açıklaması: Tutuklulukta azami süreye ilişkin düzenleme olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...