05 Eylül 2019 14:50

HDP heyeti Emek Partisi Antep İl Örgütünü ziyaret etti

HDP heyeti, Emek Partisi Antep İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette, yargı paketi ile ilgili beklentiler ve öneriler tartışıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Antep İl Örgütü, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Parti Meclisi üyesi Ömer Faruk Koç, İl Başkanı Müslüm Kılıç'ın yer aldığı heyet ile Emek Partisi Antep İl örgütünü ziyaret etti.

Emek Partisi GYK üyesi Umut Yeğin, Merkez Disiplin Kurulu üyesi Mecit Bozkurt ve il yöneticilerinin katıldığı ziyarette, HDP'li üç büyükşehir belediyesine atanan kayyumlar ve gündemde tartışılan yargı paketiyle ilgili beklentiler, öneriler paylaşıldı.

TOĞRUL’DAN DEMOKRASİ İTTİFAKI ÇAĞRISI

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, kayyum gerekçelerinin hukuka ve yasalara aykırı olduğunu, siyasi bir darbe ile halkın iradesinin gasbedildiğini belirtti.12 Eylül anayasanın günümüze kadar süregeldiğini ve yeni ve demokratik bir anayasanın ihtiyaç haline geldiğine vurgu yapan Toğrul, bu kapsamda demokrasi güçleriyle ortak hareket etmek üzere ‘demokrasi ittifakı' çağrısında bulundu.

“ÜLKEDE DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE BİRLİKTE ASGARİ TALEPLERLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

EMEP GYK üyesi Umut Yeğin ise uzun zamandır anayasaya dair çeşitli tartışmalar yürütüldüğünü ancak bu dönem demokratik anayasa tartışmalarının tek adam rejimi ve onun antidemokratik uygulamaları ile başka bir boyut kazandığını belirtti. Ülkede demokrasi güçleriyle birlikte asgari taleplerle mücadeleyi sürdüreceklerine değinen Yeğin, “Emek, barış ve demokrasi güçlerinin, acil talepler için ortak mücadelesi konusunda uzun süredir çabamız var. Kimi zaman merkezi düzeyde çeşitli biçimlerde girişimler oldu. Bunları önemsiyoruz. Yerelde ise böylesi bir dönemde demokratik haklarımız için, acil talepleri içeren çalışmaların, etkinliklerin içerisinde yer alacağımızı bilmenizi isteriz” şeklinde konuştu.Ziyarette ayrıca HDP tarafından yargı paketi ve demokrasi ittifakına ilişkin hazırlanan dosyalar Emek Partisi heyetine sunuldu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarı sıcakta bir öğrencinin yaz tatili

SONRAKİ HABER

Üstüne kaya parçaları düşen mermer işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...