05 Eylül 2019 14:14

Yaz tatilinden bize kalan

Tatile girer girmez ben de diğer arkadaşlarım gibi ev ekonomisine destek olmak, dershane, kitap ve kırtasiye masraflarını karşılamak için çalışmak zorunda kaldım.

Paylaş

Barzan AYTEKİN

İstanbul

Yaz tatiline girerken aklımızda sınav stresinden arınmak, kamp yapmak, festivallere gitmek gibi planlarımız vardı. Fakat önümüzdeki dönemin eğitim masrafları tatile girer girmez kapımızı çaldı. Bunun üzerine hayallerini gerçekleştiremeyen dershanedeki arkadaşlarımla yaz tatillerinin nasıl geçtiği üzerine kısa bir sohbet ettik.Bu sene lise son sınıfa geçen arkadaşım İrem, “Yaz tatiline girdiğimde ciddi bir motivasyonla ders çalışmaya karar vermiştim. Ama test kitaplarına gelen zamla ders çalışmamın önü bir müddet kesildi. Ancak tatilin sonlarına doğru ailemden aldığım destekle alabildiğim test kitaplarıyla birlikte yeni yeni ders çalışmaya başladım. Kafamı sürekli meşgul eden sınav stresini azaltmak için ders çalışmam gerekirken bu kaynaklara sahip olmadığım için daha da stres oluyordum.” diyor

FESTİVAL YOKSA “İŞ GEZİSİ” VAR

Serpil'e tatilinin nasıl geçtiğini sorduğumda ise “Ben de tatile girerken programlı bir şekilde ders çalışmayı, aynı zamanda sosyal hayatımı aksatmamayı planlamıştım ama tatile girer girmez bir sonraki yılın dershane masraflarını ödeyebilmek için bir fabrikada işe girmek zorunda kaldım. İşten ise ancak dershane açılınca çıkabildim.”Yine aynı dershaneden arkadaşım olan Yunus'a tatilinin nasıl geçirdiğini sorduğumda ise “Ben de tatile girdiğimde bu sene sınav senem olduğu için sosyal hayatıma daha az zaman ayıracağımın farkındaydım o yüzden yaz tatilde sosyalleşmeyi; kampa, festivallere, konserlere giderek geçirmeyi planlamıştım. Ama tatile girer girmez ben de diğer arkadaşlarım gibi ev ekonomisine destek olmak, dershane, kitap ve kırtasiye masraflarını karşılamak için bir diş macunu firmasının standında seyyar bir şekilde İstanbul'un farklı yerlerinde diş macunu satarak gezdim. Ben kamplara, festivallere giderek gezmeyi planlarken ancak diş macunu standının başında İstanbul’un ilçelerini gezebildim." diyerek yaz tatilinin trajikomik geçtiğini vurguluyor.

ÖNCEKİ HABER

Salihli'de JES karşıtı mücadele sürüyor: CHP'li vekiller direnişi ziyaret etti

SONRAKİ HABER

İSPARK otoparklarını işgal eden değnekçilere operasyon düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...