05 Eylül 2019 14:46

Salihli'de JES karşıtı mücadele sürüyor: CHP'li vekiller direnişi ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Salihli'de halkın JES'e karşı sürdürdüğü direnişi ziyaret etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı Mahallesi’nde kurulması planlanan jeotermal elektrik santraline karşı, Salihli Çevre Derneği öncülüğünde Milli Birlik ve Demokrasi Meydanı'nda davullu zurnalı eylem düzenledi. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katılarak destek verdi.

Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, "Kurtuluş günümüzde, üzerinde binbir çeşit ürünün yetiştiği bereketli ovamıza, topraklarımıza, suyumuza ve havamıza sahip çıkmak için buradayız. Bizimle birlikte olan milletvekillerimize ve çevrecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel çevrecilere, "Mücadeleniz, mücadelemizdir, hep birlikte kazanacağız" diye seslendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise "Çocuklarımıza ve yarınlarımıza yaşanacak bir çevre ve ülke bırakmak için mücadele eden, sizlere ve Hacıbektaşlı halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Karaca, "Önümüzdeki 5 Eylül, yani ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yılı, aynı zamanda Salihli'nin o iş birlikçilerden ve sermayeden kurtulduğu gün olacak. Çünkü biz bu mücadele için sizlerin yanında olacağız. Topraklarımızın, suyumuzun ve havamızın zehirlenmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz hepimiz bir olup, onları bu Salihli’nin topraklarından 8 ay önce olduğu gibi yine geri göndereceğiz. Çünkü yaşanacak bir Salihli ve yaşanacak bir Türkiye için mücadele etmek zorundayız" diye konuştu. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sudan'da geçiş sürecini yürütecek ilk hükümet kuruldu

SONRAKİ HABER

Yaz tatilinden bize kalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...