05 Eylül 2019 13:59

Eğitimde kara bulutlar dağılmıyor

"Bu kadar sıkıntıyla birlikte taleplerimiz artmakta ve bu taleplerin karşılanması bir yana taleplerimiz görülmemektedir bile."

Paylaş

Gazi Anadolu Lisesi’nden bir öğrenci

Ankara

Ağır bir sorumluluk duygusu, uykularımızı bölen gelecek kaygısı, geleceğe dair kurduğumuz hayaller ve bu hayallerin gerçekleşmeme ihtimali, hayatımızı 2 saatlik bir sınava bağlayan sistem ve bu düzenden kaynaklı gençliğimizi vermek zorunda kaldığımız masa başları... Bir yandan bütün aktivitelerimizi engelleyecek çalışma temposu ve bu temponun sonunda hayatlarımızı nasıl yoluna sokacağımız sorusu, öte yandan bu tempoya eşlik eden aşırı pahalı kitap fiyatları, ateş pahası kırtasiye gereçleri, sonu gelmeyen fotokopi kuyrukları ve her geçen gün üzerimizde artan stres...  

Bizler neden bu kadar acımasız bir sistem içerisinde yaşamımızı sürdürmek için böylesi bir eğitim sistemi altında kendimizi tüketiyoruz? Egemen sınıfın kendi ihtiyaçlarına uygun bir zihniyete ve bilgiye sahip olarak yetiştirmek istediği bizler maddi birçok zorluğu göğüslüyoruz, içi boşaltılmış üniversitelere gittikten sonra ne olacağımızı kara kara düşünüyoruz. Bu kadar sıkıntıyla birlikte taleplerimiz artmakta ve bu taleplerin karşılanması bir yana taleplerimiz görülmemektedir bile. MEB kitapları sene içerisinde bize yetecek düzeyde hazırlanmadığı için dersler ek kaynaklar üzerinden ilerlemekte ve kriz sebebiyle artan kâğıt fiyatlarıyla birlikte bu ek kaynakları temin etmekte güçlük yaşamaktayız. Bu tartışmalar ışığında liseli gençler olarak en büyük talebimiz bu ek kaynakları temin edebileceğimiz kadar bir kitap fonu olarak doğmaktadır. Kendi çıkarlarını düşünen, eğitimi özelleştiren, krizin yükünü bizim omuzlarımıza yüklemeye devam eden AKP hükümeti bizi kendi saflarına yedekleyemediğini fark ettikçe eğitim sistemiyle oynamaya da devam edecektir. Taleplerimiz çevresinde birleşip, taleplerimizi elde etmek için mücadele ettikçe kazanacağız.

ÖNCEKİ HABER

Açıköğretim çıkmaz bir sokak

SONRAKİ HABER

Sudan'da geçiş sürecini yürütecek ilk hükümet kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...