20 Ekim 2012 07:30

Vekillerden direniş yerlerine ziyaret

Almanya Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, direnişteki THY ve Teksim işçilerini ziyaret etti.Grev yasağına karşı eylem yaptıkları için işten atılan 305 Hava-İş üyesi THY işçisine dayanışma ziyaretinde bulunan Dağdelen ve Tüzel’e Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başka

Vekillerden direniş yerlerine ziyaret
Paylaş

Grev yasağına karşı eylem yaptıkları için işten atılan 305 Hava-İş üyesi THY işçisine dayanışma ziyaretinde bulunan Dağdelen ve Tüzel’e Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ile EMEP üyeleri de eşlik etti.

Avrupanın, sermayenin çıkarları için Türkiye’deki antidemokratik ve emek karşıtı uygulamaları görmezden geldiğini söyleyen Dağdelen, “Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporunda daha önce Türkiye hakkında sayfalarca yazı yazılırken, son raporda ‘Türkiye’deki insan hakları ve basın ve ifade özgürlüğü endişe vericidir. Ama bunun hakkında sadece birkaç satır yazılıydı” dedi.

Yine parlamentonun Türkiye’deki emek karşıtı uygulamalara karşı AKP’yi uyarması için yasa teklifi sunduklarını da vurgulayan Dağdelen, yeterli oy alamadıkları için teklifin onaylanmadığını dile getirdi.

DİRENİŞ GREV YASAĞINI KALDIRDI

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasasıyla havacılık iş kolundaki grev yasağının kaldırılmasına değinen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, “Bu direnişin yarattığı mücadele ve etkiyle şimdi grev yasağı kapsamında bu iş kolunu göstermediler. 5 ay önce koydukları yasağı kaldırdılar. Ama bunu sessiz sedasız yaptılar” diye konuştu.

Ziyaretleri için Dağdelen ve Tüzel’e teşekkür eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin de grev yasağının kalkmasının mücadelelerinin ilk talebi olduğunu ifade etti. İkinci taleplerinin ise 305 işçinin işe geri alınması olduğunu hatırlatan Ayçin, “Toplusözleşme maddemizin ilki 305 arkadaşımızın işe geri alınması. Bu arkadaşlarımız işlerine geri dönmezse TİS olmaz” diye uyardı. Açıklamaların ardından THY işçileri, grev yasağının kaldırılmasını pasta keserek kutladı.

Dağdelen ve Tüzel daha sonra sendikalaştıkları için işten atılan Teksif üyesi Teksim işçilerini ziyaret etti. Burada da dayanışma vurgusu yapan Dağdelen, Almanya’daki işçilerin de düşük ücretle, ağır çalışma koşulları altında çalıştırıldığına dikkat çekti. Parlamentoda, Teksim patronunun hukuksuzluğunu dile getirdiklerini anlatan Dağdelen, “Burada üretilen mallar Almanya’da yüzlerce avroya satılıyor ancak işçiler düşük ücretle çalıştırılıyor. Biz kötü çalışma koşullarının değil, iyi çalışma koşulları ve iyi bir maaşın enternasyonelleşmesini istiyoruz” dedi.

Direnişin Teksim işçilerine, işçi sınıfının birliği ve beraberliği konusunda çok şey öğrettiği düşüncesinde olduğunu belirten Tüzel, Teksim işçilerinin kararlı bir direniş sergilediklerini kaydetti.

Teksim İşçisi Mehmet Emin Yılmaz da trikotaj sektöründeki çalışma koşulları düzeltilene kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selim Sadak 1 günlük açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Esenyurt’ta anayasa forumu düzenleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...