05 Eylül 2019 12:07

Ankara’da kayyum eylemlerine polis engeli: 42 gözaltı

Ankara’da düzenlenmek istenen kayyum eylemlerine müdahale eden polis, aralarında HDP il eş başkanları ve PM üyelerinin de bulunduğu 42 kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara'da Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek için Sakarya Meydanı girişinde ve Çankaya Belediyesi önünde bir araya gelenler polis engeliyle karşılaştı. Valilik yasağını gerekçe göstererek eylemlere müdahale eden polis, 42 kişiyi gözaltına aldı.

VALİLİK YASAĞI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Mazopotamya Ajansının aktardığına göre kayyumları protesto etmek isterken onlarca çevik kuvvet tarafından etrafı sarılan kitle, eylemin yapılabilmesi için görüşme gerçekleştirdi. HDP İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu, demokratik haklarını kullanarak eylem yapmak istediklerini söyledi. Polis amiri kentte Ankara Valiliği tarafından Sakarya Meydanı’nda eylem yapmanın yasaklandığı ve dağılmamaları halinde müdahale edeceklerini belirtti. Yapılan görüşmeler sırasında polisler sık sık eylemin kanuna aykırı olduğunu söyleyerek dağılmamaları halinde müdahalede bulunulacağını anons etti.

Valilikten izin alınmasını ya da HDP il binası içerisinde açıklama yapılmasını iseteyen polise Bayramoğlu “Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Buyurun gözaltı yapın” yanıtını verdi.

GAZETECİLER ENGELLENDİ

Uyarılara rağmen dağılmayan kitleye polis sert müdahalede bulundu. Aralarında HDP İl eş başkanlarının da olduğu çok sayıda kişi yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Bu sırada çevrede bulunan bazı yurttaşlar alkışlarla polisin tutumunu protesto etti. Polis müdahale sırasında basın mensuplarının da görüntü almasını engelleyerek bazı gazetecileri gözaltına almaya çalıştı.

"GÖRÜN, POLİS DEVLETİNDEYİZ" DİYEN SAÇILIK GÖZALTINA ALINDI

Eylem yapmak isteyenlerin gözaltına alınması ardından polis, sokakta bulunan tüm yurttaşları da kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada eyleme gelen Veli Saçılık, “Bakın görüyorsunuz polis devleti var artık. Bizimle eve kadar gelecekler sanırım. Bizimle yürüyorlar bakın” diyerek tepki gösterdi. Saçılık bu konuşması üzerine polisler tarafından darbedilerek gözaltına alındı. Müdahale sırasında aralarında HDP İl Eş Başkanı Zeyno Bayramoğlu, Aslı Viyan Saraç, Veli Saçılık, HDK Ankara İl Eş Sözcüsü Fatma Kılıçarslan, Hasret İrem Korucu, HDP İl yöneticisi Betül Koca, Fatma Önen ve Dilan Karaer'in de bulunduğu 20 kişi, yapılan GBT sonrası da 2 kişi gözaltına alındı.

İKİNCİ MÜDAHALE: 20 GÖZALTI DAHA

Başka bir grup da kayyumları protesto etmek için Çankaya Belediyesi önünde bir araya geldi. Burada da eylemcilere sert müdahalede bulunan polis 20 kişiyi gözaltına aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınları eve hapseden zihniyete karşıyız

SONRAKİ HABER

Mühendislik olsun, ama nasıl olsun?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...