05 Eylül 2019 12:04

Emniyete 'damat' ataması: Çevre Bakanı'nın eniştesi daire başkanı oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un eniştesi Ahmet Nehar Poçan, Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Dairesine daire başkanı olarak atandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Devlet kadrolarında yaşanan kadrolaşmaya bir yenisi daha eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un eniştesi Ahmet Nehar Poçan vekaleten Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Dairesine daire başkanı olarak atandı. Poçan, göreve başladığını tüm teşkilata gönderdiği yazıyla bildirdi.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, bürokraside “akraba atamaları” tartışılmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kız kardeşinin eşi Ahmet Nehar Poçan, özel atamayla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alındı.

Aynı zamanda inşaat mühendisi olan Kurum ailesinin damadı Poçan, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatındaki İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı oldu. Poçan, bu göreve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı ile ‘vekâleten’ getirildi.

Poçan, yeni görevi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarındaki binalar ve arsalar başta olmak üzere tüm gayrimenkullerinin bakımı, onarımı, yeniden inşası ile boş ve kullanılmayan tüm gayrimenkullerinin değerlendirilmesinden sorumlu olacak.

Yeni daire başkanı olan Poçan, göreve başlamasını 2 Eylül günü tüm teşkilata gönderdiği yazıyla duyurdu. Poçan yazısında, “Bakanlık makamının 02.09.2019 tarhli oluru ile atanmış olduğum İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevine başlamış bulunmaktayım” dedi.

Poçan’dan önce bu görevde yine inşaat mühendisi olan ve bir dönem TOKİ’de çalışan Arif Güney Gültekin bulunuyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tanıştırayım: Armsızlar! 

SONRAKİ HABER

Olsa olmuyor, olmasa olmaz: KYK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...