05 Eylül 2019 09:21

Liseliler barışı konuşuyor: Barış ancak halkların birleşmesiyle gelir

Dünya barışı mümkün mü? Ankara Keçiören'de konuştuğumuz lise öğrencileri bu konuda farklı görüşlere sahip ama bugünün iktidarlarıyla barışın mümkün olmadığı konusunda hemfikir. 

Görsel: Pixabay

Paylaş

Berfin RUTBİL
Ankara

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Ankara Keçiören’de konuştuğumuz lise öğrencileri, bu konuda farklı görüşlere sahip ama bugünün iktidarlarıyla barışın mümkün olmadığı konusunda hemfikir. 

Lise öğrencisi Deniz, dünyada barışın mümkün olduğunu fakat bunun için emperyalizm ve mezhep savaşlarının ortadan kalkması gerektiğini düşünüyor. 

“AYRIMCILIK BİTMELİ, EŞİTLİK GELMELİ”

Eylül, dünyada barışın mevcut devlet insanlarıyla mümkün olmadığı fikrinde. Eylül, “Barış ancak halkların birleşmesiyle, zalimliğin ortadan kalkmasıyla elde edilir. İlla barış için kan dökülmesine gerek yok. Savaşların sebepleri koltuk sahibi kişilerdir. Onlar kendi çıkarları için bir şeyler elde etmek ister ama birbirine kırılan yine halk olur. Sürdülen ayrımcılık, ırkçılık politikalarının sonlandırılması gerekir. Örneğin; Türkiye’de de en başta gelen Türk-Kürt ayrımı. İkisi de bu ülkenin vatandaşı. Önce kendi içimizdeki ayrımcılığı bitirmeliyiz ki dünyada da eşitlik sağlayabilelim” diye konuştu.

Berfin de, “Herkes birbiriyle iyi geçinirse bu barış sağlanabilir. Egosunu tatmin etmek için toplumu felakete sürükleyen, halkların üzerinde söz sahibi olmak isteyenler ve açgözlülük savaşların sebepleridir. Ayrımcılık yapılmadığında ve her insanın eşit haklara sahip olduğunu fark edip buna göre hareket ettiğinde ilk adımı atmış olacağız” dedi. 

Yağız da geleceğe oldukça karamsar bakıyor. Savaşın çıkar çatışmaları olduğunu, ne Türkiye’nin ne de diğer devletlerin elinden hiçbir şey gelmeyeceğini savunuyor. Berk, tüm dünyada barışın neredeyse imkansız bir şey olduğu düşüncesinde.

ÖNCEKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi'nde ikinci gün oturumları sona erdi

SONRAKİ HABER

İBB’nin Yenikapı'da sergilediği araçlar, Platform Turizm’den kiralananlar mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...