05 Eylül 2019 09:14

Boris Johnson'ın kardeşi Jo Johnson isyan ederek istifa etti

Başbakan Boris Johnson’ı protesto eden kardeşi Jo Johnson, hem bakanlıktan hem de Muhafazakar Parti milletvekilliğinden istifa etti.

Fotoğraf: Wikimedia Commons/Estonya Cumhurbaşkanlığı (CC BY 2.0)

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Brexit tartışmalarını ve Başbakan Boris Johnson’ın tutumunu protesto eden kardeşi Jo Johnson, hem bakanlık görevinden hem de Muhafazakar Parti milletvekilliğinden istifa etti. "Başbakan Boris Johnson’a bir darbe daha" olarak nitelendirilen istifada kardeş Johnson, Twitter hesabından "Aileme karşı duyduğum sorumluluk ile ulusal çıkarlar arasında parçalandım" diyerek Başbakan'ın tutumu karşısında dayanamadığını ve istifa ettiğini açıkladı.

Ekonomi, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanlığında Devlet Bakanı ve Eğitim Bakanlığında Üniversiteler ile Bilimden Sorumlu Bakan olarak iki görev verilen Jo Johnson, Cameron, May iktidarlarında da bakanlık yapmıştı. Johnson 14 yıldır milletvekiliydi.

Öte yandan, daha önce İşçi Partisi’nden istifa ederek bazı Muhafazakar Partili milletvekilleriyle birlikte "The Change" grubunu kuran milletvekili Luciana Berger de Liberal Demokrat Parti’ye katıldığını açıkladı.

MUHAFAZAKARLAR PARÇALANIYOR

Başbakan Boris Johnson, önceki parlamentoda yapılan oylamayı kaybetmiş, erken seçim talebi reddedilmiş ve Anlaşmazsız Brexit’in engellenmesi için yasa teklifi Lordlar Kamarası tarafından kabul edilmişti. İki gün içinde üst üste 3 yenilgi alan Başbakan Johnson, 21 milletvekilini ihraç etti ve 2 milletvekili de partiden istifa etti.

Haftaya 311 milletvekili ile giren Başbakan'ın partisinin şu anda 288 milletvekili var. Çeşitli oyunların ve sermaye çevrelerinin çatışmasının yaşandığı ve İngiliz burjuvalarının has partisi, bu grupların rekabetinden dolayı parçalanmaya başladı. Irkçı söylemleri ve sağcı politikaları ile bilinen Johnson’ın partiyi bölmeye hizmet ettiğine dönük suçlamalar yapılıyor.

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta zehirlenme şüphesiyle tedavi gören çocuk öldü

SONRAKİ HABER

Karaburun Bilim Kongresi'nde ikinci gün oturumları sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...