20 Ekim 2012 05:19

232 tutuklu daha açlık grevine başladı

PKK’li ve PAJK’lı tutukluların PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve Kürtlerin demokratik taleplerinin kabul edilmesi için başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri kapsamında 11 cezaevinde 232 tutuklu daha açlık grevine başladıklar

232 tutuklu daha açlık grevine başladı
Paylaş
 
PKK’li ve PAJK’lı tutukluların PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve Kürtlerin demokratik taleplerinin kabul edilmesi için başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri yayılarak devam ediyor. Açlık grevleri kapsamında Balıkesir Kepsut L Tipi Cezaevi’nde bulunan Mehmet Ali Kayadağ, Kaya Yıldız, Mehmet Ateş, Erdal Bayram, Mehmet Uztaş, Emrah Saçık, İlhami Çınar ve Hüsnü Aşan isimli tutukluların açlık grevine başladıklarını duyurdu. Tutuklular ayrıca yazdıkları mektupta açlık grevinde olanların ayrı bir koğuşa alındığını ve dış dünya ile bağlarının kesildiğini belirtti. Tutukluların bir hafta önce açlık grevine başladıkları öğrenilirken, greve girdikten sonra mektupların verilmediği belirtildi. Cezaevinin soğuk olduğunu ve battaniye verilmediğini belirten tutukluların, sıvasız ve badanasız koğuşların boyanması talebine de karşılık verilmediğini bildirdi. 
 
Öte yandan yeni açılan Bolu T Tipi Cezaevi’nde ise 40 tutuklu açlık grevine girdiklerini duyurdu. Antalya L Tipi Cezaevi’nde ise Yücel Balyeci, Ekrem Hamudi ve Celal Çalışır isimli tutukluların açlık grevine girerken, Tokat T Tipi Cezaevi'nde Emin Fidancı, Murat Tursun, Recep Güler ve İlyas Efe de 15 Ekim itibariyle açlık grevine girdiklerini duyurdu. 
 
BAYBURT M TİPİ CEZAEVİ'NDE AÇLIK GREVİNDEKİ TUTSAK SAYISI 43'E ÇIKTI
 
Bayburt M Tipi Cezaevi'nde 4 Ekim tarihinde süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine katılan 6 PKK'li tutuklunun ardından 15 Ekim tarihinde 10'u kadın 27'si erkek toplam 37 tutuklu daha açlık grevine girdi.
 
GİRESUN'DA AÇLIK GREVİNDEKİLER 11 OLDU
 
Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 Ekim'de tutuklu Mehdi Ay, Faruk Beyter, Zülküf Gezen, A. Menaf Gezer, Fuat Bor, Ubeyit Şen, Mahmut Demir ve Aydın Akış açlık grevine başlamıştı. DİHA muhabiri Şahabettin Demir mektup göndererek kendisi ile birlikte Mesut Dikme ve Mustafa Çakmaz isimli tutukluların da 15 Ekim'de açlık grevine dahil olduğunu belirtti. Demir, kamuoyunu tutukluların taleplerine karşı duyarlı olmaya çağırdı. 
 
EDİRNE, KANDIRA VE BAKIRKÖY CEZAEVLERİNDE DE SAYI ARTTI
 
Edirne T Tipi Cezaevi'nde, Ercan Atay, Fırat Avcıl, Adem Orhan, Adem Şerin, Turan Şengül isimli tutukluların açlık grevinde olduğu öğrenildi. Bakırköy Kadın Cezaevi'nde 15 Ekim'de süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayan tutukluların isimleri şöyle: Pervin Yerlikaya Babir, Semra Karabaş, Hülya Yer, Nurcan Yolvercan, Jiyan Polat, Yasemin Aslan, Ruşan Gültekin, Aysel Güler, Emel Çetin, Şahnaz Akdoğan, Meltem Yıldırım, Belgin Karaboğa. Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde, İbrahim Çeçen, Turgay Tokur ve Velat Siner 15 Ekim'de açlık grevine başladı. Kandıra 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde Cengiz Çiçek, Selahattin Arslan, Azad Metin, Ahmet Soysal ve Sadun Solhan 16 Ekim'de açlık grevine başladı. 
 
KIRIKLAR 1 NOLU F TİPİ CEZAEVİ’NDE SAYI 89’A ULAŞTI
 
Kırıklar 1 nolu F Tipi Cezaevi'nde 3 Ekim günü Necdet Kaya, Cengiz Doğan, Serdar Taşkın, Yakup Yalçın, Deniz Atlı, Mehmet Halis Vural, Mustafa Sevim, Ozan Esen ve Bünyamin Sürme, süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girmişti. 13 Ekim tarihinde ise Ferhat Gökmen, Mekan Aslan, Zeki Bulut ve Mesut Özcan adlı tutukluların açlık grevine dahil oldu. 
 
Cezaevinden yazılan mektupta 15 Ekim günü açlık grevine 76 kişinin daha dahil olduğu ve böylece Kırıklar 1 Nolu F tipi Cezaevi’nden toplam 89 tutsağın açlık grevinde olduğu bildirildi. 
 
Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 15 Ekim tarihinde açlık grevine başlayanların isimleri ise şöyle: Özgür Güçlü, Murat Makas, Faruk Kara, Erdin Baran, Muhammet Kızılay, Mehmet Şerif Sürem, Hayrettin Adak, Ramazan Atabey, Yusuf Aydın, Bülent Koç, Şiyar Atkan, M. Zair Vural, Can Siner, Nedim Özalp, Nimet Yılmaz, Mahsun Özen, Ufuk Aydın, A. Selam Avcı, Faruk Tastan, İdris Yüksel, Mahsun Tunç, Mazlım Tunç, Fatih Kurt, Barış Okutucu, Dikran Çelik, Musa Demirhan, Behruz Sucas, Behruz Akgül, Cevat Altınkaya, Gökhan Dönmez, Muharrem Yavuz, Battal Battaloğllu, Erdi Açıkalın, İbrahim Yağız, Sedat Sezgin, Mehmet Sürme, A. İhsan Dost, İrfan Sarıboğa, Hüseyin Tunç, Mazlum Özçakıcı, İsmail Karasu, Ferit Çelik, M. Halim Oral, Adnan Ağdede, M. Emin Karatay, Serkan Kaplan, İsmail Polit, Bekir Kılıçarslan, Semih Ersönmez, Umut Yıldırım, Ferit Ezmet, Osman Tekin, Ahmet Batur, Davut Demir, Emrah Kandemir, İbrahim Halit Kaya, H. İbrahim Budak, Agit Akdoğan, Cengiz İbdil, Cihan Turan, Nihat Bayık, İbrahim Tekin, Veysi Kaya, Seyfettin Yavuz, Eyüp Aygen, Bışar Dağı, Nejdet Yıldırım, Basri Abi, Veysi Kaya, Mehmet Aslan, Yaşar Sincar, Menduh Yıldız, Mustafa Sayan, Yasin Dilim, Mehmet Yıldırım ve soyadı öğrenilemeyen Nihat. (Ankara/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

BDP somut adım bekliyor

SONRAKİ HABER

Önder: Raci Tetik benim de işkencecim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...