20 Ekim 2012 01:50

BDP somut adım bekliyor

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, partilerinin Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve AKP ile yaptıkları görüşmelerle ilgili ayrıntıları gazetemize açıkladı.Son dönemde gerilen politik atmosfere dikkat çeken Baluken, “AKP’nin izlediği politika toplumu o kadar ayrıştırdı, siyaseti o kadar kutuplaştırdı ki, iki siyasi parti arasındaki ol

BDP somut adım bekliyor
Paylaş
Cem Gurbetoğlu

Son dönemde gerilen politik atmosfere dikkat çeken Baluken, “AKP’nin izlediği politika toplumu o kadar ayrıştırdı, siyaseti o kadar kutuplaştırdı ki, iki siyasi parti arasındaki olağan görüşmeler dahi ‘olağanüstü’ algılanıyor. Bu tehlikeli bir duruma işaret ediyor” dedi.

SADECE DOKUNULMAZLIKLAR GÖRÜŞÜLMEDİ

AKP’nin “Dokunulmazlıklar üstüne görüştük” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Baluken bu konunun da, Kürt sorunun çözümü üzerine yapılan görüşmenin bir parçası olarak gündeme geldiğini söyledi.

GÜL’LE NE KONUŞTULAR?

Görüşmelerin, çatışmaların en yoğunlaştığı dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Baluken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le, Kürt sorununda gelinen aşamayı ve can kayıplarını konuştuklarını ve çözüm önerilerini sunduklarını aktardı. Baluken, milletvekili dokunulmazlıklarının da bu çerçevede gündeme geldiğini söyledi.

‘MÜZAKERE ÇAĞRISI YAPTIK’

AKP’ye müzakerelerin başlatılması çağrısı yaptıklarını belirten Baluken, hükümetin Suriye ve Ortadoğu politikasından duydukları rahatsızlığı da görüşmelerde gündeme getirdiklerini kaydetti.

Yapılan görüşmelerin ardından hükümetten somut bir adım görmediklerini belirten Baluken, bu nedenle son günlerde basında ortaya atılan ‘Kürt sorununda AKP strateji değiştiriyor’ şeklindeki değerlendirmeleri inandırıcı bulmadıklarını söyledi. Baluken, önemli olanın görüşmelerde konuşulanlardan çok, atılan somut adımlar olduğunu dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)


GÜL VE AKP AYRI TAVIR TAKINIYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamaları değerlendiren İdris Baluken, “Gül’ün de kaygıları olduğunu gösteriyor. Bunu önemsemek lazım. Cumhurbaşkanı ‘Çözüm için bir şeyler yapılmalı, inisiyatif alınmalı’ diyorsa herkes bunu önemsemeli” dedi. Asıl sorumluluğun AKP Hükümetinde olduğunu vurgulayan Baluken, “Çözümün motor gücü siyaset kurumudur. Cumhurbaşkanının duyduğu kaygıları AKP kanadında göremiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sosyalizmin asla bir Egemen Bağış’ı olmadı!

SONRAKİ HABER

232 tutuklu daha açlık grevine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa