05 Eylül 2019 07:22

Kılıçdaroğlu: Suriyelilere değil, hükümetin politikalarına kızın

Eskişehir'de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi ve halka seslendi: "Suriyelilere belki içimizde kızan vardır. Boşuna kızıyorsunuz. Kızacağınız adam belli" dedi.

Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gün boyu Eskişehir'de çeşitli programlara katıldı. İlk olarak Alpu Belediyesinde konuşan Kılıçdaroğlu, hükümetin mülteci politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere hiç kızmaya hakkınız yok. Suriyelileri buraya getirene kızacaksınız. Onun politikalarına kızacaksınız" dedi. Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, krizin faturasının halka ödetildiğini söyleyerek "Sırtı kalınlara karşıyım" dedi.

Eskişehir’i ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk olarak 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den alınan Alpu ilçesine gitti. Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye önünde bekleyen yurttaşlara seslendi. İktidarın Suriye politikasının yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Suriyelilere belki içimizde kızan vardır. Boşuna kızıyorsunuz, Suriyelilere kızma hakkınız yok, kızacağınız adam belli. Suriyelileri buraya getirene, onun politikalarına kızacaksınız. Gitsinler kendi ülkelerine ama barışın olması lazım. Dolayısıyla Suriye politikası başından beri yanlıştır. Afrin’de sorun çıktı, göreceksiniz 3-3,5 sığınmacı daha gelecek. Bir tarafta Amerika bir tarafta Rusya var. Bu politikayı görmeyen bir devlet politikası olmaz. Bu politikayı görmeyen insanlar sağlıklı yönetemezler bu devleti" dedi.

HÜKÜMETE EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sırtı kalınlara karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir çocuk yatağa aç giriyorsa Saray’dakilerin uyumaması lazım. Hazine'yi bir damada teslim etmişsin. Sosyete damat. Karnı tok, her şeyi yerinde. Herkese düşen görev var. Ak Partili kardeşlerim de bilsinler siyaset doğru eminde olmazsa zararı vatandaş görür" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İthal çöpler haberi TBMM'ye taşındı: AKP ülkemizi ve İzmir'i çöp dağlarına çeviriyor

SONRAKİ HABER

AOÇ talanına TOKİ önünde tepki gösterdiler 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...