05 Eylül 2019 06:41

Diyarbakır'da kayyum protestosu 18'inci günde sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasının ardından başlayan ve 18'inci gününde devam eden eylemde demokrasi mücadelesi çağrısı yinelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da kayyuma tepki 18. gününde devam ediyor. Lise Caddesi'ndeki oturma eylemi “Direne direne kazanacağız” sloganları, zılgıtlar ve türkülerle devam ederken caddeye çıkan yollar ve yurttaşların eylem yaptığı nokta da polis ablukası altında. 18'inci gününde eyleme, HDP Diyarbakır milletvekilleri, HDP İl yöneticileri,  ESP İl Başkanı Ramazan Kaya, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, 78’liler Derneği Girişimi Başkanı Gani Alkan, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

BERDAN ÖZTÜRK: DEMOKRASİ BLOKUNU GÜÇLENDİRMELİYİZ

Eylem sırasında yapılan açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, kayyum atamalarına tepkisini dile getirerek “18 gündür Diyarbakır, Van, Mardin’de kayyum gasbına yönelik bir direniş sergileniyor. Diyarbakır, Van, Mardin halkı yalnız kendileri için değil tüm Türkiye halkları için direniyor” dedi.

Ardından konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ise Diyarbakır, Van, Mardin’e yönelik yapılan kayyum atamaların irade gasbı olduğunun altını çizerek uygulanan demokrasi karşıtı politikalara karşı güçlü bir demokrasi blokunun oluşturulmasının önemine değindi. Öztürk, “Kayyum gasbına karşı Diyarbakır, Van, Mardin halkı mücadelesini sürdürüyor. Kürt halkının iradesine yönelik yürütülen politika bilinçli ve sömürgeci bir yaklaşımdır. İdeolojilerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir ama halka karşı yapılan bu saldırılarda tüm kesimlerle sözümüz bir olmalıdır. Bu bir dalgadır, faşizm adım adım ilerliyor, karşı adım demokrasidir, özgürlüktür. Türkiye’deki sivil toplum örgütleri, demokrasi ve özgürlüğü savunanlar için gün bugündür. Faşizme karşı sesimizi yükseltmeliyiz, demokrasi blokunu güçlendirmeliyiz. Söyleyecekleri bir şey yok. Kaos, kriz ve savaş üzerinden iktidarlarını sürdürüyorlar. 23 Haziran'dan sonra daha fazla korkuyorlar. Faşizme karşı demokrasi ve özgürlük blokunu güçlendirirsek karşısında bir saniye bile duramazlar” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk'e "eş başkanlık" soruşturması

SONRAKİ HABER

Adalet Yürüyüşü'ne katılanları dinleyen programın üreticilerine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa