05 Eylül 2019 03:01

KHK ile ihraç edilenlerin oturma eylemleri başladı

İzmir'de KESK Şubeler Platformunun ihraçlara karşı düzenledikleri oturma eylemleri yeniden devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformunun ihraçlara karşı düzenledikleri oturma eylemleri Karşıyaka İskele karşısında yeniden başladı. 112.haftada devam eden oturma eyleminde haksız, hukuksuz ihraçlar protesto edilerek, OHAL inceleme komisyonunun oyalama politikası kınandı.

Basın açıklamasını Eğitim Sen 2 No.’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, “Okulların açıldığı bugünlerde arkadaşlarımızın öğrencilerinden ve işyerlerinden uzak tutulmalarını işlerine başlatılmamalarını asla kabul etmiyoruz. 3 yılı aşkın bir zamandan beri OHAL inceleme komisyonunun oyalama politikasını kınıyoruz. Bu adalet duygusunu yitirmiş vicdansız tutumunu teşhir etmeyi sürdüreceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Hiçbir yargı mekanizmasının işletilmeden yüzbinlerce insana uygulanan ihraç politikaları, beraat kararlarının bile dikkate alınmamasını hukukun katledildiğinin kanıtı olduğunu söyleyen Kılıç, “Bu baskıcı ve kirli politikalarınızı kararlı ve gür bir sesle dillendirip, mücadele etmeden olmuyor. Yüzbinlerce kamu işçisini yoksulluğa sürükleyen, taşeron işçilerini sözleşmeye bile dahil etmeyen sözleşme masalarında “açık kalan mikrofonlarda”, milyonlarca kamu çalışanı ve emeklisinin emeğini hükümet tekliflerini meşrulaştırmakla görevli hakem kuruluna teslim eden “samimiyetsiz söylemlerde”,  Kaz dağları başta olmak üzere ülkenin yer altını ve yer üstünü yağmalamakta beis görmeyen talancı zihniyette aynı “kayyumcu” anlayışın farklı yüzlerini görebiliyoruz” diye konuştu.

“HERKES İÇİN ADALET"

“Van, Diyarbakır ve Mardin’deki halkın seçim iradesini gasp eden anlayış; Kocaeli’deki işçinin, Ankara’daki kamu emekçisinin emeğini gasp eden anlayışın bizatihi kendisidir ve bizi ihraç edenlerdir” diye devam eden Kılıç, “Demokratik bir ülke ve herkes için adalet mücadelemizden taviz vermeyerek, bulunduğumuz bütün yaşam alanlarından ses çıkarmaya mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın erken seçim oyunu da tutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...