05 Eylül 2019 00:13
Son Güncellenme Tarihi: 05 Eylül 2019 09:51

İzmir'de ekmek fabrikasında çıkan ve mantı fabrikasına sıçrayan yangın söndürüldü

Ekmek fabrikasında çıkan yangın, sıçradığı mantı fabrikasının da kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir ekmek fabrikasında çıkan ve bitişikteki mantı fabrikasına da sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Fatih Mahallesi 1203 Sokak'taki ekmek fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bitişikteki fabrikaya da sıçrayarak büyüyen alevlere, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 22 arazöz ve itfaiye aracıyla müdahale edildi.

İtfaiye ekiplerinin zaman zaman patlama ve parlamaların yaşandığı yangını söndürme çalışmaları 3 saat sürdü.

Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, büyük hasar gören fabrikalar kullanılamaz hale geldi.

DHA'nın haberine göre, yangının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. Gece üretim yapmadıklarını, yangın haberini diğer işletme sahibi olan Suriyeli komşusundan aldıklarını söyleyen, yemek şirketi patronu Hasan Özoğlu, "Gece saat birde haberimiz oldu. İki taraf da Suriye uyruklu vatandaşlar tarafından işletiliyor. Sağ yan tarafımdaki Suriyeli komşum, aradı. Türkçesi de kötü, sadece ‘Acil gel, acil gel’ dedi. Geldik, işletme yanmış" dedi. İşletmeyi geçen yıl açtığını ve 20 kişinin çalıştığını söyleyen Özoğlu, maddi kaybının büyük olduğunu belirtti. Özoğlu, "İşyerimiz sigortalı. Sigorta büyük bir ihtimalle yan tarafa rücu eder. Umarım maddi kaybımız, sigorta şirketi tarafından karşılanır. Karşılanmazsa bir hayat da bitti. Kapatıp gideceğiz. Bu zararı toparlama şansımız yok" diye konuştu.

"HEPİMİZ MAĞDUR OLDUK"

İşletmenin üretim müdürü ve aşçıbaşı olan Ercan Orhan da, "Biz gece üretim yapmıyoruz. Gece aradılar, fabrikada yangın olduğunu söylediler. Yan tarafta ekmek fırını var. Oradan çıkan yangının diğer işyerlerine sıçradığını söylediler. Birçok firmaya yemek üretimi yapıyoruz. Sabah altıda çalışmaya başlıyoruz. Düğün salonlarına yönelik de yemek yapıyoruz. Ama şimdi mutfak kullanılamayacak halde" dedi. Üretim yapamayacakları için zor durumda olduklarını söyleyen Orhan, "700-800 kişilik firmalara yemek yapıyoruz. Firmaları mağdur etmemek için durumu onlara hemen bildirdik. Ama şimdi onlar da mağdur oldu biz de mağdur olduk. Şu anda çok şaşkınız. Geceden beri buradayız. Sağlam şeyler var mı, kurtarabilir miyiz diye bakıyoruz" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Pelikan' grubu hakkında soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

İBB, ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı Yenikapı Meydanı’nda sergiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...