04 Eylül 2019 15:00
Son Güncellenme Tarihi: 04 Eylül 2019 20:09

Türkiye Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda'yı 3-0 mağlup eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2019 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda’yı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça 3-0’lık seriyle başlayan Hollanda, kenarlardan bulduğu sayılarla durumu 7-3 yaptı. İyi servis karşılamakta zorlanan rakibi karşısında 3 sayılık seri yakalayan Türkiye, farkı bire (6-7) indirdi. Türkiye, kaptan Eda Erdem Dündar’ın bloğuyla karşılaşmada ilk kez öne geçti: 13-12.

Hollanda bloklarını plaselerle aşan ve sette skoru 15-12 yaparak rakibine mola aldıran Türkiye, daha sonra farkı 4’e (19-15) çıkardı. İyi servis kullanan ve manşet alan Türkiye, ilk seti 25-20 önde tamamladı.

İkinci sete iyi başlayan Türkiye, 5-2 öne geçti. Hollanda üst üste aldığı 3 sayıyla sette skoru eşitledi: 5-5. Hollanda karşısında 11-8 geri düşen Türkiye, 6-0’lık seriyle 14-11’lik üstünlüğü sağladı. Türkiye, bloklardan bulduğu sayılarla son bölüme 21-17 önde girdi. Hollanda Slöetjes’in etkili performansıyla 21-21’lik eşitliği sağlasa da Türkiye, iyi servis attığı ve bloklarda etkili olduğu ikinci seti 25-22 kazandı.

Üçüncü setin ilk bölümünde plaseden sayılar bulmaya devam eden ve 4-2’lik üstünlüğü yakalayan Türkiye, daha sonra Hollanda bloklarına takıldı. 8-6 öne geçen rakibi karşısında kısa sürede toparlanan ve önce skoru dengeleyen (9-9) Türkiye, daha sonra durumu 12-10 yaparak Hollanda’ya mola aldırdı.

Bloklarda dikkatli davranarak rakibine üstünlük kuran Türkiye, setin son bölümüne 20-16’lık skor avantajıyla girdi. Son bölümde hata yapmayan Türkiye, seti 25-20, maçı da 3-0 kazandı.

TÜRKİYE’NİN RAKİBİ POLONYA YA DA ALMANYA OLACAK

Grup aşamasında ve son 16 turu maçında set dahi kaybetmeyen Hollanda’yı 3-0 yenen Türkiye, adını yarı finale yazdırdı. Son iki turnuvanın final oynayan takımı Hollanda, çeyrek finalde organizasyona veda etti.

Türkiye, yarı finalde Polonya-Almanya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

SALON DIŞINA DEV EKRAN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ maçın ardından yayıncı kuruluş TRT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Cumartesi günü bir diğer çeyrek final müsabakası Almanya-Polonya maçının galibiyle Ankara Arena’da oynanacak yarı final müsabakası biletlerinin birçoğunun satıldığını belirten Üstündağ, salon dışına dev ekran kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN RAKİBİ POLONYA OLDU

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından 31. kez düzenlenen organizasyonda çeyrek final maçları tamamlandı.

Hollanda'yı 3-0'lık skorla eleyen Türkiye'nin yanı sıra son şampiyon Sırbistan, İtalya ve Polonya son 4 takım arasına girdi.

Türkiye'nin yarı finaldeki Polonya oldu. Sırbistan da İtalya ile eşleşti.

Şampiyonayı, 1967 ve 2003'ün ardından üçüncü kez düzenleyen Türkiye, yarı final, üçüncülük ve final müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Yarı final karşılaşmaları 7 Eylül'de oynanacak. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Ken Loach: Boris Johnson ve etrafındakiler halkın çıkarlarına en uzak grup

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'nun düğününe katıldığı Cihan Yaşar'dan Burhan Kuzu hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...