04 Eylül 2019 10:12

Petrol-İş Gebze Şubesi, seçim sonuçlarını kutladı

Süleyman Akyüz’ün Petrol-İş Genel Başkanı seçilmesi, Gebze'de şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyla kutlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Süleyman Akyüz’ün Petrol-İş Genel Başkanı seçilmesi, Gebze Şubesinde yapılan toplantıyla kutlandı. Şube yöneticilerinin, işyeri temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katılan EYT’liler de Akyüz’ü tebrik etti.

Tebrikleri kabul eden Süleyman Akyüz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk-İş’te eksiklikler varsa bu yöneticilerinin eksikliğidir. Sendikalarda eksiklik varsa bu yöneticilerinin eksikliğidir. Biz kardeşliği, dostluğu sağlayacak, ayrıştırıcı politikaları ortadan kaldıran bir yapıyı mutlak savunacağız. Kim ne derse desin çok büyük bir tahribat var. Eskiden yasalarda az da olsa işçiden yana bir tutum vardı, mücadele edebiliyorduk. Ama artık yasalar tamamen emekçilere karşı çıkıyor, emekçilerin ve sendikaların elini kolunu bağlıyor. O yüzden tüm bunlara karşı hepimizin ortak mücadelesi olması gereklidir.”

Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumuna da değinen Akyüz, “EYT mağdurlarının verdiği mücadelenin yanındayız. Mücadelelerinde başarılar diliyorum. Biz Petrol-İş olarak sonuna kadar destek vereceğiz. Sendikalar EYT’lilerin mücadelesinden pay çıkarmalı ve mücadeleyi ortak paydada nasıl buluşturacağını görmeli. Sizin mücadelenizi kutluyorum” dedi.

"PETROL-İŞ'İ DAHA MÜCADELECİ YERE GETİRECEĞİNİZE İNANIYORUZ"

Gebze Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yöneticisi Nuh Erdoğan ise “Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Petrol-İş Sendikasını daha mücadeleci yere getireceğinize inanıyoruz” dedi.

Erdoğan, 8 Eylül’de Ankara Tandoğan’da yapacakları mitinge de çağrıda bulunarak “Tüm sendikalardan destek bekliyoruz. Cumartesi gece yola çıkacağız” dedi.

"ŞİMDİ BİRLİĞİMİZİ BÜYÜTME ZAMANI"

Petrol-İş Gebze Şubesi yöneticileri ve işyeri temsilcileri de şunları söyledi:

Plascam İşyeri Temsilcisi Erdem Çağılın: Kongre kolay geçmedi, değişime inanlar kazandı, bu eşik çok önemliydi.

Basf İşyeri Temsilcisi Sedat Karadağ: Başkanımızı kutluyorum. Şimdi birliğimizi büyütme zamanı.

Novares İşyeri Temsilcisi Sinan Karataş: 1950 yılından beri var olan ama son 4 yıldır fabrikalarda işçilerin dağılmasına, mücadelenin ağır aksak gitmesine yol açan bir genel yönetim vardı. Şimdi Gebze’den tanığımız Süleyman Akyüz başkanlığında mücadelenin tüm işçilerle birlikte daha ileriye taşınacağı yönünde umutluyuz. Kıdem tazminatı, iş cinayetleri, yaklaşan toplusözleşmeler, EYT’lilerin sorunları... Önümüzde yine yoğun bir dönem var.

Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek: Lütuf sendikacılığı kaybetti. Yönü bürokrasiye değil emeğe, emekçiye, işçilere dönük olanlar kazandı. Şimdi omuz verme ve tüm emekçilerle sınıf mücadelesini büyütme zamanıdır.

Novares İşyeri Temsilcisi Onur Atik: Merkez ve şube yönetimine başarılar diliyorum. Mücadele dolu bir dönem olacağına inanıyorum.

ŞUBE BAŞKANI EYÜP AKDEMİR OLDU

Süleyman Akyüz’ün Petrol-İş Genel Başkanı seçilmesinin ardından şube yönetimindeki yeni görevlendirmeler ise şöyle:

Şube Başkanı: Eyüp Akdemir

Şube Başkan Yardımcıları: Şivan Kırmızıçiçek ve Dönmez Aytekin

Yönetim Kurulu Üyeleri: Ramazan Ateş ve Fikret Ağbaba. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya ve ABD genelkurmay başkanları Suriye'yi görüştü

SONRAKİ HABER

İtalya'da 2. Conte Hükümeti kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...