04 Eylül 2019 09:58

Antalya’da 1 Eylül mitingindeki kısıtlamalar protesto edildi

Antalya’da 1 Eylül'de düzenlenen mitingde slogan, döviz ve pankartlara getirilen kısıtlamalar ve Evrensel gazetesinin miting alanına alınmaması protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde sloganlara, dövizlere ve pankartlara getirilen kısıtlamalar ile Evrensel gazetesinin miting alanına alınmaması emek ve demokrasi güçleri tarafından yapılan açıklamayla protesto edildi.

Eğitim Sen bürosundaki açıklamayı Antalya KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk okudu. Barış mitinginin içinin boşaltılmak istendiğini belirten Öztürk “Kayyum politikasını eleştiren sloganlarımız yasaklanmıştır. Düşmanlaştırmanın en başarılı pratiğini sergileyen AKP iktidarı, ülkemizde barışın hakim olmasını istememektedir" dedi.

"İKTİDARIN PERVASIZLIKLARI ALIŞILAGELMİŞ BİR DURUM OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

"Halklar savaş değil, barış istiyor" manşetiyle çıkan 1 Eylül 2019 tarihli Evrensel gazetesinin miting alanına sokulmamasının bu korkunun belirtisi olduğunu söyleyen Öztürk, "İktidarın pervasızlıkları ilimizde 1 Eylül’le birlikte alışılagelmiş bir durum olmaktan çıkmıştır. Haziran ayı içerisindeki Onur Haftası etkinliklerini 15 gün süreyle yasaklanmasını da 25 yıldır günlük yayın yapan Evrensel'in yasaklamasını da kayyum darbesini de reddediyoruz. Bu tek başına ne Antalya Valiliğinin ne de kaymakamlıkların kararıdır. Bu, hukuk tanımaz iktidarın ve onun lümpenlikte sınır tanımayan İçişleri Bakanlığının kararıdır” dedi.

"YASAKLAMA GİRİŞİMLERİ HÜSRANA UĞRAYACAKTIR"

İktidarın, halkın barışı istemesinden ve kendi politikaları karşısında birleşmesinden paniklediğini ifade eden Öztürk “Antalya Valiliği ve kaymakamlıkların tüm yasaklama girişimleri hüsrana uğrayacaktır. Evrensel'e yönelik yasaklamayı ve akıl-hukuk dışı her tür yasağı, emek ve demokrasi mücadelesine, halkların kardeşliğine ve ortak çıkarlarına yönelik saldırı olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Emek Partisi, İnsan Hakları Derneği, Kadın Dayanışması, Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 10 Ekim Derneği, Abdal Musa Derneği, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Gıda-İş ve Tüm Emekli-Sen temsilcileri katıldı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEP Milletvekili Mehmet Sincar vurulduğu yerde anıldı

SONRAKİ HABER

Ahmet Davutoğlu sessizliğini bozdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...