04 Eylül 2019 08:33

Barış talebini ‘terör’le ilişkilendiren Muş Valiliği eylemleri yasakladı

Muş Valiliği, kentte toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi her türlü eylem ve etkinliği 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Muş Valiliği kentte 15 gün süreyle tüm eylem ve etkinlikleri yasakladığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada yasaklama kararının barış talebiyle yapılan eylemlere karşı alındığı ifade edildi ve barış talebi ‘terör’le ilişkilendirildi.

Operasyonlara karşı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapılabileceği, bu etkinliklerin provoke edilerek şiddet hareketlerine ve terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği ileri sürülen açıklamada, “Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içerisinde tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans ve benzeri tüm etkinlikler 05 Eylül günü saat 00.01 ile 19 Eylül günü saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır” denildi. (Muş/AA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu regl izni hakkını tanıdı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'daki orman yangınında 10 hektar alan zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...