03 Eylül 2019 09:48

Sendikacı Karacan'ın öldürülmesine ilişkin dava ertelendi

DİSK'e bağlı Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 8 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Görseller: Lastik-İş & DHA & Sendika logoları

Paylaş

Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasına ilişkin 1'i tutuklu 8 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu Sedat Uzunlar ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ile Karacan'ın yakınları da duruşmayı izledi.

Celse arasında gelen belgelerin duruşma zaptına geçirilmesinin ardından mahkeme heyeti, 7 tanığı dinledi.

Tanık O.U, fabrikadan çıkış yaparken sendikanın temsilcilik binasının önünde kalabalık gördüğünü, ne olduğunu tam anlamadığını söyledi. O.U, şöyle devam etti:

“Kalabalık içinde Genel Başkanı da gördüm, yoluma devam ettim. Biraz sonra bir ses duydum, silah olup olmadığından emin değilim.”

Tanık Ç.D. de fabrikada işçi olarak çalıştığını kaydetti. Fabrikadan çıkış yaparken sendika temsilciliğinin önünde hareketlilik gördüğünü anlatan tanık Ç.D, “Tartışma gibi bir şey vardı, kalabalık içeri girdi. Temsilciliğin önünden geçerken göz ucuyla içeri baktığımda kalabalık ayakta dikiliyordu, belki oturan vardı ancak görmedim. Ayaktakiler arasında Genel Başkanı fark etmedim, elinde silah olan kimse görmedim. Biraz ilerledikten sonra silah sesleri geldi” diye konuştu.

Tanık C.Ç. de fabrikada işçi olarak çalıştığını dile getirerek, “Genel Başkanı sendika binasında gördüm, selam verdim. İçeri girdiğimde Genel Başkan telefonla konuşuyordu, problemli bir ortam yoktu. İçeriden çıkarken sanık Sedat'ın da temsilcilik binasına gittiğini gördüm. Uzaklaşırken içeride bir gürültü yaşandığını duymadım. Fabrikanın girişinde beklerken silah sesleri duydum” ifadelerini kullandı.

Tanık ifadelerinin ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanığın bu halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Söz alan Karacan ailesinin avukatları, tanık ifadelerine ilişkin yazılı beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Söz verilen sanıklar da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini söyledi.

Tutuksuz sanıkların avukatları, tanık ifadelerinde aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirterek, ayrıntılı beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Tutuklu Uzunlar'ın avukatları da önceki beyanlarını tekrar ettiklerini ifade ederek, müvekkillerinin tahliyesini ve olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Uzunlar’ın tutukluluk halinin devamına, olay yerini gören güvenlik kamera görüntülerinin iyileştirilmesi için Jandarma Genel Komutanlığına yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 30 Ekim'e erteledi. (Sakarya/AA)

ÖNCEKİ HABER

HDP’den EMEP’e ‘demokratik anayasa’ ziyareti

SONRAKİ HABER

23. İstanbul Tiyatro Festivalinde 28 farklı performans izleyici ile buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...