03 Eylül 2019 09:23
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2019 15:14

HDP’den EMEP’e ‘demokratik anayasa’ ziyareti

HDP, demokratik anayasa çalışmaları kapsamında Emek Partisini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyetin “Demokratik Anayasa”, “Yargı Paketi” ve “Demokrasi İttifakı” kapsamında başlattığı görüşmeleri devam ediyor. Temelli, HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve beraberindekiler, İstanbul Bahçelievler’de bulunan Emek Partisi bürosunda EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmede EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar ve EMEP MYK Üyesi İsmet Dursun da bulundu.

İlk olarak söz alan HDP Eş başkanı Sezai Temelli, “İnanıyorum ki önümüzdeki dönem hem toplumsal zeminde hem de emek alanında gerçekleştireceğimiz mücadele ve müzakere hatlarında önemli bir yol kat edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin bugün içine sürüklendiği bu girdaptan, bu yönetememe halinden, bu şiddet-savaş ortamında ancak bu yan yana gelme, omuz omuza verme ve demokrasi cephesinde buluşmayla çıkabiliriz” dedi.

Gürkan ise “Siyasi iktidarın bundan sonra sarılacağı tek bir yol ve yöntem varsa siyasi baskılar hak ve özgürlüklerin gasbedilmesi buna dair bir baskıcı rejimin bütün dayanaklarıyla örülmesidir. Buna dayanak olarak da kapsamlı bir mücadelenin ihtiyacı ortada, bu açıdan da bizlerin de sorumluluğu ve görevleri vardır. Çok uzun süredir iktidarın gerici uygulamalarının geriletilmesi ve yeni mevzilerin kazanılması için bir çeşitli toplumsal ve siyasal kesimlerin ortak mücadelelerin ihtiyacına uzun süredir vurgu yapıyoruz. Önümüzdeki dönemi biz de önemsiyoruz. Bunları hep birlikte tartışacağız” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Başkanı: İlk toplantıda gündem şiddet olacak

SONRAKİ HABER

Sendikacı Karacan'ın öldürülmesine ilişkin dava ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...