03 Eylül 2019 20:30

RTÜK Başkanı: İlk toplantıda gündem şiddet olacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ilk kurul toplantısında şiddet konusunun ele alınacağını bildirdi. RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşcı ise şiddet konusunda somut adım beklediklerini söyledi.

Fotoğraf: Google Street Wiew

Paylaş

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şiddet görüntülerine karşı şikayetlerin gündeme alınması hakkındaki başvuruya yanıt verdi. Şahin, yapılacak olan ilk kurul toplantısında şiddet konusunun ele alınacağını bildirdi. Başvuru sahibi RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşcı, toplumun bu konuda somut adım atılmasını beklediğini söyledi.

RTÜK’ün televizyon ekranlarında şiddet görüntülerine karşı kayıtsızlığı hâlâ tartışılıyor. RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşcı, üst kurula yaptığı yazılı bir başvuruyla şiddet görüntülerine ilişkin yapılan şikayetlerin dikkate alınmasını istedi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından verilen yanıtta, reyting kaygısıyla medya hizmet sağlayıcıları tarafından şiddet içerikli yayınların yapıldığı, ancak bu tarz yayınların izleyicilere yaşattığı olumsuz sonuçların göz ardı edildiği ifade edildi. Yapılacak olan ilk kurul toplantısında şiddet konusunun ele alınacağını belirten Şahin, “Bu konuda kamu kurumu ve kuruluşları ile iş birliği yapılması konusu, konu ile alakalı akademisyenlerin de katılacağı çalıştaylar düzenlenmesi gibi birçok faaliyet ve çalışmanın programı değerlendirilecektir” dedi.

ŞİDDETE KARŞI SOMUT ADIM ATILMALI

RTÜK Başkanı Şahin’in verdiği yanıtın ardından konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, insanların RTÜK’ten temel beklentisinin dizilerde silahların susması, ekranların şiddetten arındırılması olduğunu söyledi. Bu yanıtın olumlu olmasına karşın toplumun beklentisini karşılayacak noktada olmadığını belirten Taşcı, “Zira benim ve toplumun RTÜK Başkanından beklentisi her türlü şiddete karşı somut adım atması; ekranlarda şiddetle ilgili her programın İzleme Uzmanlarınca raporlaştırılmasını; Üst Kurul’da görüşülmesini sağlayarak bu yayınlarla ilgili gerekli yasal yaptırımların uygulanması. Bu da asla yayıncılar arasında ayrım gözetilmeksizin yapılmalıdır. Ne kimse korunmalı, ne de kimsenin üzerine abanmalı. Yasanın amir hükümleri uyarınca, ilkesel bir bakış açısıyla ekran gözden geçirilmelidir. Şikayet konusu olmayanlar yönünden de yasa uyarınca RTÜK resen harekete geçme yetkisini kullanmalıdır. Ekrandaki şiddet için illa ki birinin şikayetine gerek yok yasa zaten bunu suç sayıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göl uzmanından Emine Erdoğan'a yanıt: Açıkçası ben mutmain olmadım

SONRAKİ HABER

HDP’den EMEP’e ‘demokratik anayasa’ ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...