03 Eylül 2019 08:43

TMMOB Adana’da kent içi trafik sorunları çalıştayı düzenlemeye hazırlanıyor

TMMOB Adana'da trafik sorunlarının ve çözümlerin paylaşıldığı çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana’da kent içi trafik sorunlarının tartışılacağı çalıştay düzenleyecek.

Hızlı ve çarpık gelişme sonucu Adana’da kentleşme sürecinin sancılı yaşandığını belirten TMMOB Adana İKK Sekreteri Erol Salman, konuyla ilgili TMMOB bünyesinde  oluşturdukları Ulaşım Çalışım Grubu ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Salman, yerel yönetimlerin de sorumluluğuna dikkat çekerek Adana’nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olabilmesi için oy kaygılarından uzak bir anlayışla sürdürülecek bilime ve tekniğe dayalı, önceliği insan olan bir anlayışla sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi.

Salman, bunun yapılabilmesi için kent içi trafik sorunlarının tartışılacağı çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu.

“YÖNETİCİLERİN KİŞİSEL KARARLARI TELAFİSİ ZOR SORUNLAR BIRAKTI”

Adana kent içi ulaşım sisteminin, geçmiş dönem yerel yöneticilerin kişisel kararlarına dayalı olarak değiştirildiğini, bunun da telafisi zor sorunlar bıraktığını dile getiren Salman, “Bu nedenle bu dönem göreve gelen büyükşehir ve ilçe belediyelerine önemli sorumluluk düşmektedir. Kent içi ulaşımda araçların değil, insanın odak noktası olduğu, çok boyutlu ve çok disiplinli çözümlerin geliştirilmesi gerektiği bilinciyle çalışmaların sürdürülmesi önemlidir” dedi.

ULAŞIM ANA PLANI HAZIRLANMALIDIR

Salman, “Adana, kent içi ulaşım ve trafik planlama ve işletmeciliği açısından çağdaş uygulamaların çok uzağında kalmış, yasal bir sorumluluk olan ulaşım ana planı henüz hazırlanmamıştır” dedi.

“Çalıştaydan çıkan sonuçları Adana kamuoyuyla paylaşacağız” diyen Salman “Kısa ve orta vadede uygulanabilecek plan çalışmalarının ve uygulamalarının yanı sıra Adana için olmazsa olmazımız olan Adana Ulaşım Ana Planının; nazım imar planı, sakınım planı ve uygulama imar planları, kentsel dönüşüm, sanayi ve peyzaj ana planlarıyla uyum, koordinasyon ve eşgüdüm içerisinde oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIMA YAPILAN ZAM DA ÇALIŞTAYDA YER ALACAK”

Salman, Adana’da toplu taşıma ücretlerine gelen zamların da çalıştayda gündem olacağını ifade etti. Ulaşıma ödenen ücretin fazla olduğunu dile getiren Salman gelen zamların yakıta, doğal gaza gelen zamlarla ilişkili olduğunu belirterek “Zamlar iktidarın almış olduğu yanlış kararların halka yansımasıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da kayyum eylemleri yasağı 15 gün daha uzatıldı

SONRAKİ HABER

Marmaris'te orman yangını çıktı: 8 hektarlık alan yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...