03 Eylül 2019 08:20

Edremit’te "Demokrasi ve Barış" paneli düzenlendi

Edremit Demokrasi Platformu, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında İhsan Çaralan, Mehmet Tüm ve Serpil Kemalbay'ın katılımıyla "Demokrasi ve Barış" paneli düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Edremit Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında “Demokrasi ve Barış” paneli düzenledi.

Balıkesir'de Altınoluk Alevi Kültür Derneği lokalinde yapılan panele Evrensel Yazarı İhsan Çaralan, CHP Balıkesir Eski Milletvekili Mehmet Tüm ve HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay katıldı.

"31 MART VE 23 HAZİRAN'DA OLDUĞU GİBİ BİRLİKTE MÜCADELE EDİLMELİ"

İlk konuşmayı yapan CHP Balıkesir Eski Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye’de farklı inançların, kimliklerin ve düşüncelerin barış içinde bir arada yaşamasından başka yol olmadığını söyledi. Tüm, AKP hükümetinin savaşçı, ayrımcı, tekçi bir anlayışla ülkeyi yönettiğini, buna karşı emek, barış ve demokrasi güçlerinin 31 Mart ve 23 Haziran’da olduğu gibi birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

"KAYYUMLARA KARŞI DAYANIŞMA ÖNEMLİ"

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da “Türkiyeli emekçiler, halklar birleşik bir mücadele vermeyi başarırlarsa barış içerisinde demokratik bir Türkiye kurmak mümkündür” dedi. Kemalbay, AKP iktidarının HDP’yi demokratik siyasetten dışlamak için tasfiye girişimlerinde bulunduğunu, bunun en son örneğinin kayyumlar olduğunu söyledi. Kemalbay, kayyumlara karşı demokrasi güçlerinden ve CHP’den gelen dayanışmanın önemli olduğunun altını çizdi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİRLEŞİK MÜCADELEDE"

Evrensel Yazarı İhsan Çaralan da “Konunun başlığı barış olmasaydı, örneğin kriz ya da çevre olsaydı gene barıştan demokrasiden bahsetmek zorunda kalacaktık. Çünkü ülkemizde hemen bütün sorunlar iç içe geçmiş durumda. Onun için ekoloji mücadelesi veren birinin ya da sendikal mücadele içinde olan kişinin ‘Barış ve demokrasi mücadelesi beni ilgilendirmez’ deme şansı yoktur. Ülkemizdeki tüm sorunlar 'tekleşmiştir' denebilir. Dolayısıyla bu sorunların çözümü birleşik bir mücadeleyi gerektirir” dedi.

Halkın AKP’nin söylemlerine itibar etmediğini söyleyen Çaralan, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlıkta olduğu gibi Diyarbakır, Mardin ve Van’a atanan kayyumların da halkın vicdanında kabul görmediğini ifade etti. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da ulaşıma yüzde 16 zam geldi

SONRAKİ HABER

Adana’da kayyum eylemleri yasağı 15 gün daha uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa